General Awareness Questions and Answers | August 09 2020

General Awareness Questions and Answers | August 09 2020

1. Name the most common type of Cancer that kills men in the world?
A. Lung Cancer
B. Prostate Cancer
C. Liver Cancer
D. Colon and Rectum Cancer

Click here to View Answer
Answer a) Lung cancer.

2. The abnormal growth of cells in the body is known as_____________.
A. Cancer
B. Malignancy
C. Both A and B
D. Only A

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b.

3. The most common types of treatment of Cancer are
A. Chemotherapy
B. Surgery
C. Radiation Therapy
D. All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above

4. In the host cell, replication of RNA virus took place in_____________.
A. Nucleus
B. Cytoplasm
C. Mitochondria
D. Centriole

Click here to View Answer
Answer b) Cytoplasm.

5. Supermoon is also known as___________.
A. Perigee-syzygy Moon
B. Perigee Moon
C. Both A and B
D. None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Prigee-syzygy Moon.

6. Name the full bright Moon that occurs closest to the start of autumn is known as_______________.
A. Harvest Moon
B. Blue Moon
C. Super Pink Moon
D. Blood Moon

Click here to View Answer
Answer a) Harvest Moon.

7. Super Pink Moon is also known as_____________.
A. Samkal Moon
B. Paschal Moon
C. Samach Moon
D. Puravach Moon

Click here to View Answer
Answer b) Paschal Moon.

8. When the same pattern of solar eclipse repeats every 18 years 11 days 8 hours are known as______________.
A. Nodes cycle
B. Saros cycle
C. Saras cycle
D. Payan cycle

Click here to View Answer
Answer b) Saros cycle.

9. Diamond ring occurs in which type of solar eclipse?
A. Total Solar eclipse
B. Partial Solar eclipse
C. Annular Solar eclipse
D. None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Total Solar eclipse.

10. Double-stranded DNA is found in which viruses?
A. Poxviruses
B. Poliomyelitis
C. Influenza viruses
D. None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Poxviruses.

Leave a Comment