General Knowledge Quiz – Set Hundred and Nine

1. In which year Kanha National Park established ?
a) 1983
b) 1949
c) 1955
d) 1980

Click to View Answer
Answer c) 1955.

2. In which state Bandhavgarh National Park is located?
a) Uttar Pradesh
b) Bihar
c) Mahrashtra
d) Madhya Pradesh

Click to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh

3. Where is Dachigam Wildlife Sanctuary located?
a) Madhya Pradesh
b) Jammu and Kashmir
c) Uttar Pradesh
d) Andhra Pradesh

Click to View Answer
Answer b) Jammu and Kashmir.

4. Buxa Tiger Reserve was established in which year?
a) 1956
b) 1970
c) 1992
d) 1983

Click to View Answer
Answer d) 1983.

5. In which year was the Jim Corbett National park was established?
a) 1936
b) 2002
c) 1945
d) 2006

Click to View Answer
a) 1936

6. In which state is Eravikulam National Park located?
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Bihar

Click to View Answer
Answer c) Kerala

7. In which state Chandoli National Park is located?
a) Madhya Pradesh
b) Maharashtra
c) Bihar
d) Tamil Nadu

Click to View Answer
Answer b) Maharashtra

8. Where and when the Sunderbans Wildlife Sanctuary  was established?
a) West Bengal in 1984
b) West Bengal in 1980
c) Jammu and Kashmir in 1981
d) Jammu and Kashmir in 1984

Click to View Answer
Answer a) West Bengal in 1984

9. In year in which Kalesar National Park was established? Name the place too.
a) 2003 in Haryana
b) 1956 in Jammu and Kashmir
c) 1981 in Madhya Pradesh
d) None of the above

Click to View Answer
Answer a) 2003 in Haryana

10. where is  Ranthambore National Park located?
a) Rajasthan
b) Bihar
c) Maharashtra
d) Jammu and Kashmir

Click to View Answer
Answer a) Rajasthan.

About the author

A Moorthy

Leave a Comment