English Quiz – Set Thirty Two (Related Pair)

1. Interlude: Rest
a) Vacation: Work
b) Retirement : Retreat
c) Sabbatical: Freedom
d) Intermission : Respite

View Answer
Answer d) Intermission : Respite 

2. Racism : Apartheid
a) Sexism: Chauvinism
b) Parochialism : Linguism
c) Nationalism : Identity
d) Communalism : Religion

View Answer
Answer a)  Sexism: Chauvinism

3. Secular : Spiritual
a) Amoral : Moral
b) Wet : Dank
c) Noisome : Hostile
d) Praise : Embarrassment

View Answer
Answer b) Wet : Dank

4. Sinister : Harm
a) Malignant : humor
b) Horrifying: Trepidation
c) ominous : News
d) Benevolent : Bountiful

View Answer
Answer b) Horrifying: Trepidation

5. Trouble : Distraught
a) Tranquil : Placid
b) Disturbed : Interrupted
c) Covetous : Rapacious
d) Frustrated : Rejoining

View Answer
Answer a) Tranquil : Placid

6. Mercenary : Money
a) Immaculate : cleanliness
b) Belligerent : invasion
c) Vindictive : revenge
d) Thirsty : water

View Answer
Answer d) Thirsty : water

7. Fawn : Imperiousness
a) Equivocate : directness
b) Coddle : permissiveness
c) Sensitivity : literate
d) Recklessness : warriors

View Answer
Answer b) Coddle : permissiveness 

8. Strut : wing
a) Axle: Wheel
b) Beam : rivet
c) Buttress : wall
d) Lever : handle

View Answer
Answer b) Buttress : wall

9. Die : Shaping
a) Drill : boring
b) Glue : attaching
c) Ink : Printing
d) Anchor : sailing

View Answer
Answer a) Drill : boring

Leave a Comment