English Quiz for SBI|IBPS – Set 247

1. In the 1980’s the rate of increase of the minority population of the United States was nearly ____________ the 1970’s.
a) Twice as fast as
b) Twice as fast as it was in
c) Twice what it was in
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Twice what it was in

2. They ___________ the advantages that would accrue to them.
a) Should have been calm in thinking about
b) Should be calmly thought of
c) Should have to calmly thought of
d) Should have calmly thought of

Click here to View Answer
Answer d) Should have calmly thought of

3.The suspect in the burglary was advised of ___________ interrogated in a detention room.
a) of his right to remain silent,told he could not leave, and was
b) of his right to remain silent,told he could not leave, and
c) of his right to remain silent and that he could not leave and
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) of his right to remain silent,told he could not leave, and

4. The man who has committed such a serious crime must________ punishment.
a) be getting the mostly severely
b) get the most severe
c) have got the most severely
d) have been getting the severe most

Click here to View Answer
Answer b) get the most severe

5. Trying to keep her balance on the icy surface,the__________.
a) The last competitor’s ski-tip caught the pole and somersaulted into the soft snow .
b) The ski-tip of the last competitor caught the pole and somersaulted in the soft snow .
c) The last competitor caught the pole with the tip of her ski,and somersaulted into the soft snow .
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) The last competitor caught the pole with the tip of her ski,and somersaulted into the soft snow .

6. The government requires___________ before the end of the financial year.
a) that these forms should be submitted
b) that these forms be submitted
c) for these forms to be submitted
d) these forms submission

Click here to View Answer
Answer b) that these forms be submitted

7. The reason why he left ______ because he was felling hostile there.
a) the home
b) the home has
c) the home were
d) the home was that

Click here to View Answer
Answer d) the home was that

8.Because of his mastery in this field ,his suggestions________________.
a) are widely accepted
b) are wide accepted
c) have widely accepted
d) have been wide accepted

Click here to View Answer
Answer a) are widely accepted

9.Four financial analysts prepare a summary of stock market activity ___________ on public radio.
a) each week,and it is broadcast by them
b) each week,and then it is broadcast
c) each week and it is broadcast by them
d) each week,and they broadcast it

Click here to View Answer
Answer d) each week,and they broadcast it

10.According to the critics,the MTV awards ceremony _____________ the audience,it was better than ever.
a) was tasteless according to
b) was tasteless,and according to
c) was tasteless,but according to
d) was tasteless but to

Click here to View Answer
Answer c) was tasteless,but according to

Leave a Comment