English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 197

1.In a_____under-banked country like ours, any move to______financial inclusion is welcome.
a) small, stuffing
b) narrow, satiety
c) vastly , deepen
d) little, ample

Click here to View Answer
Answer c) vastly , deepen

2.Whether it will stay that way or not will_____depend on how skilfully the government uses its_____to spur economic activity.
a) tiny, money
b) miniature, funds
c) largely, expenditure
d) small, hoard

Click here to View Answer
Answer c) largely, expenditure

3.The doctors________a special course of antibiotics on the patient to_________the disease.
a) used, relieves
b) gave, take out
c) prescribes, prove
d) administered, combat

Click here to View Answer
Answer d) administered, combat

4.I thank god for my__________, for through them i have found__________, my work and my god.
a) disfigurements, ourselves
b) in capabilities, peace
c) handicaps, myself
d) retardations, himself

Click here to View Answer
Answer c) handicaps, myself

5.The first round of the contest had the students____________themselves and talking about their hobbies.
a) gearing
b) acclimatizing
c) showcasing
d) introducing

Click here to View Answer
Answer d) introducing

6.Much of the______that cricket has is due to the fact it is a_______sport.
a) allure, lucrative
b) criticism, controversial
c) attraction, famous
d) flak, super

Click here to View Answer
Answer a) allure, lucrative

7.If supermarket were so_______, why is the west providing a massive______for agriculture.
a) productive, support
b) efficient, subsidy
c) Successful, coverage
d) myriad, profit

Click here to View Answer
Answer b) efficient, subsidy

8.The protests were________at________awareness among the elite and the educated.
a) held,generating
b) aimed,creating
c) targeted,awaking
d) focused,building

Click here to View Answer
Answer b) aimed,creating

9.Along with a sharp rise in________a recession would eventually result in more men, women, and children, living in________
a) crime, apathy
b) fatalities, poor
c) deaths, slums
d) unemployment, poverty

Click here to View Answer
Answer d) unemployment, poverty

10.When he retires he _____________working here for twenty five years.
a) will have been
b) will be
c) would be
d) will had been

Click here to View Answer
Answer a) will have been

Leave a Comment