English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 192

1.NDA should desist from_______people into annuity products. If there are not many______, it is on account of their quality.
a) pushing, takers
b) abeyant, ontinual,
c) dormant, permanent
d) immobile, desperate

Click here to View Answer
Answer a) pushing, takers

2.This socio-cultural experiment has led to__________questions and few answers; that is what keeps it__________, We continue to seek direction.
a) small, life
b) numerous, alive
c) lacking, animate
d) little, deceased

Click here to View Answer
Answer b) numerous, alive

3.Public-private partnership works best when it is based on an open and transparent arrangement, with a__________assignment of risks, backed by an_________dispute-resolution mechanism.
a) lucid, impotent
b) explicit, weak
c) clear, effective
d) definite, useless

Click here to View Answer
Answer c) clear, effective

4.If the goal is to create a_______society, why should such a welfarist approach be______only to the relatively better off – do the poor not need pensions as well?
a) engaged, unaffixed
b) pensioned, applied
c) pointed, appendant
d) employed, affixed

Click here to View Answer
Answer b) pensioned, applied

5.Even more gravely, neither the Central nor the state government is serious about__________out the National Food Security Act that should lawfully have_________a year and a quarter ago.
a) fight, Prohibit
b) disagree, Tight
c) clash, Ban
d) rolling, commenced

Click here to View Answer
Answer d) rolling, commenced

6.While this consideration is perhaps_______acceptable, the Indian intelligentsia does not obviously_______in its truth.
a) specially, trust
b) abstractly, believe
c) ideologically, care
d) logically, listen

Click here to View Answer
Answer b) abstractly, believe

7.The________weather in 2015 does not hold out much________for 2015-16.
a) erratic, promise
b) regular, agree
c) reliable, ensure
d) steady, commit

Click here to View Answer
Answer a) erratic, promise

8.A strong recovery is possible in 2016 with growth rate exceeding 7.5 per cent but that is_________on private investment, particularly private corporate investment, showing________improvement.
a) unconditional, minor
b) contingent, substantial
c) sure, insignificant
d) truthful, little

Click here to View Answer
Answer b) contingent, substantial

9.An airplane with_______passengers on board made an unscheduled_______as the airport to which it was heading was covered with thick fog.
a) irritable, slip
b) faulty, stop
c) variety, halt
d) tons, wait

Click here to View Answer
Answer c) variety, halt

10.To give the defence sector the desired______________ currently the focus seems to be one____________ of technology and joint manufacture.
a) assault, entrance
b) thrust, institution
c) push, induction
d) drive, inauguration

Click here to View Answer
Answer c) push, induction

Leave a Comment