English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 186

1.Find the error in the following sentence.
a) Under these conditions, it is impossible for
b) the majority of humanity to participate effectively in
c) its national economies, much less the global one.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) its national economies, much less the global one,Replace “its” with “their”

2.Find the error in the following sentence.
a) Neither did he remind people of the war mongering of the Cameron government
b) the dispatch of British special forces to Libya and British bomb aimers in
c) Saudi Arabia and above all, the beckoning of world war three.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) the dispatch of British special forces to Libya and British bomb aimers in,Replace “in” with “to”

3.Find the error in the following sentence.
a) The Council noted that uncertainty in the global
b) economy and high volatility in the financial markets
c) is prominent risks confronting the emerging market economies.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) is prominent risks confronting the emerging market economies,Replace “is” with “are”

4.Find the error in the following sentence.
a) With the Government it’s at last getting down
b) to some drastic pruning of its expenditure, the taxpayers have much
c) less room to complain about the Rs. 2,617 crores of additional taxation.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) With the Government it’s at last getting down,Replace “it’s” with “itself”

5.Find the error in the following sentence.
a) The first is the plan to draw black money for slum clearance and low
b) cost housing and the social purpose is expected to remove some
c) stigma that might attach to this scheme that would legitimise black money.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) cost housing and the social purpose is expected to remove some,Replace “some” with “any”

6.Find the error in the following sentence.
a) The Supreme Court has held in the number
b) of cases that State Legislatures
c) and Parliament can legislate retrospectively.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) The Supreme Court has held in the number,Replace “the” with a”

7.Find the error in the following sentence.
a) That a government that win a Brexit vote
b) will foster existing ties with countries
c) including India is a perfectly reasonable assumption.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) That a government that win a Brexit vote,Replace “win” with “wins”

8.Find the error in the following sentence.
a) The last bastion of the historic reforms of 1945, the National
b) Health Service, has been so subverted by Tory and
c) Labour-supported privateers it is fighting for their life.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) Labour-supported privateers it is fighting for their life,Replace “their” with “its”

9.Find the error in the following sen tence.
a) The suggestion was to give the visiting teams a choice
b) of whether they want to bat or bowl
c) first But, there were consensus on this proposal.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) first But, there were consensus on this proposal,Replace “were” with “was”

10.Find the error in the following sentence.
a) The attractive packages and constant change
b) in rules or the format by
c) the committee is affecting the game.
d) No error

Click here to View Answer
Answer d) No error

Leave a Comment