English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 178

1.Resplendent is most dissimilar to
a) illuminated
b) disarming
c) dowdy
d) delightful

Click here to View Answer
Answerc) dowdy,resplendent means characterized by glowing splendor; dowdymeans not neat or attractive in appearance, or shabby.

2.Unalloyed is most dissimilar to
a) dismayed
b) impure
c) circumspect
d) disastrous

Click here to View Answer
Answerb) impure,unalloyed means pure, therefore impure is the most dissimilar.

3.Dyspeptic is most dissimilar to
a) trusting
b) functional
c) euphoric
d) talented

Click here to View Answer
Answerc) euphoric, dyspeptic means showing a sour disposition; euphoric means marked by feeling or well-being.

4.Gumption is most dissimilar to
a) seriousness
b) apathy
c) levity
d) despair

Click here to View Answer
Answerb) apathy,gumption means initiative, or drive; apathy means a lack of interest or concern.

5.Expansive is most dissimilar to
a) generous
b) honest
c) narrow
d) troublesome

Click here to View Answer
Answerc) narrow, expansive means sizeable or extensive; narrow means restricted.

6.Taint is most dissimilar to
a) cheer
b) worry
c) clear
d) purify

Click here to View Answer
Answer d) purify,to taint means to contaminate or corrupt; to purify means to make pure.

7.Aerate is most dissimilar to
a) argue
b) placate
c) suffocate
d) destroy

Click here to View Answer
Answerc) suffocate,to aerate means to supply with oxygen; to suffocate means to deprive of oxygen.

8.Abound is most dissimilar to
a) rest
b) discourage
c) bless
d) dwindle

Click here to View Answer
Answerd) dwindle, to abound meansmeans to become steadily less. to be present in great numbers; to dwindle.

9.Glower is most dissimilar to
a) prairie
b) smile
c) raise
d) throw

Click here to View Answer
Answerb) smile,glower means a sullen brooding look, therefore smile is the most dissimilar.

10.Contrary is most dissimilar to
a) urbane
b) agreeable
c) unpleasant
d) despicable

Click here to View Answer
Answerb) agreeable,contrary means unwilling to accept control or advice; agreeable means ready or willing to agree.

Leave a Comment