English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 164

1.Find the error in the following sentence.
a) The III Judicial Magistrate of First Class has
b) extended police custody of Naresh Shenoy,
c) main accused in a murder of RTI activist Vinayak Baliga, by two days.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) main accused in a murder of RTI activist Vinayak Baliga, by two days. add “the” after “in”
The is used to refer to specific or particular nouns; a/an is used to modify non-specific or non-particular nouns.

2.Find the error in the following sentence.
a) A key changes in the revised One Stop Centre (OSC)
b) scheme is that more such centres will come up with the cost
c) shared on a 60:40 ratio between the Centre and states.
d) No error

Click here to View Answer
Answera) A key changes in the revised One Stop Centre (OSC) ,it shoul be “change” instead of “changes”

3.Find the error in the following sentence.
a) The music event was organised to
b) popularise the rare form of Hindustani music,
c) given only few artistes perform the d)/Dhrupad form these days.
d) No error

Click here to View Answer
Answer a) The music event was organised to , it should be “musical” instead of “music”.

4.Find the error in the following sentence.
a) Britain has voted to leave the European Union to
b) take greater control of its economy and borders, shattering
c) the stability of the continental unity forged after World War II.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) take greater control of its economy and borders, shattering, add “its” before “boarders”

5.Find the error in the following sentence.
a) In pursuing the objective of consolidating banks,
b) the government had announced that State Bank of India (SBI)
c) and its associates would be merged.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) the government had announced that State Bank of India (SBI) and ,replace “had” with “has”
Given sentence is in present tense so “has” should be use instead of “had”
6.Find the error in the following sentence.
a) State media had previously pointed to
b) corruption as the most important cause for China defeat’s
c) to Japan towards the end of the Qing dynasty.
d) No error
Click here to View Answer
Answerb) corruption as the most important cause for China defeat’s,
it should be “China’s defeat” instead of “China defeat’s”

7.Find the error in the following sentence.
a) The focus on corruption follow major structural
b) reforms in the armed forces, which have been tailored for joint
c) operations of the Army, the Air Force and the Navy.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) The focus on corruption follow major structural,it should be “follows” instead of “follow”.

8.Find the error in the following sentence.
a) Cyber criminals are now turning to application
b) stores, traditionally considered a safe designation
c) for downloading mobile apps,to plant malware in phones.
d) No error

Click here to View Answer
Answer b) stores, traditionally considered a safe designation ,
replace “designation” with “destination”.

9.Find the error in the following sentence.
a) Kohli has credited Kumble with keeping him on
b) the straight and narrow at an age when,
c) flush with early success, he might have let his emotions get the best of him.
d) No error

Click here to View Answer
Answer c) flush with early success, he might have let his emotions get the best of him. replace “best with “better”

10.Find the error in the following sentence.
a) Manto though avoids such a luxury with relish,
b) investing each other character with such meaning that a first
c) timer is lulled into a belief that it is the main character.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) investing each other character with such meaning that a first, remove “other”

Leave a Comment