English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 159

1.Find the error in the following sentance.
a) The minimum sentences
b) under the Pocso Act
c) is considered prohibitively high.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) is considered prohibitively high,Replace ‘is’ with ‘ are’.

2.Find the error in the following sentance.
a) The higher judiciary should also identify
b) the root causes of acquittals and ways in which
c) the child-friendliness of special courts can be enhanced.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) the child-friendliness of special courts can be enhanced,
Replace ‘enhanced’ with ‘enhance’.

3.Find the error in the following sentance.
a) While the findings are being processed, the
b) qualitative data reveals several problem in the implementation
c) of the act that negatively impact the outcomes in these cases.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) qualitative data reveals several problem in the implementation,Replace ‘problem’ with ‘problems’.

4.Find the error in the following sentance.
a) Therefore, in this scheme a constitution
b) amendment bill needs
c) to provide utmost flexible.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) to provide utmost flexible,Replace ‘flexible’ with flexibility’.

5.Find the error in the following sentance.
a) The pitch at the just concluded
b) Nagpur Test match Among India and South Africa has been
c) unfairly criticised for helping spinners.
d) No error

Click here to View Answer
Answerb) Nagpur Test match Among India and South Africa has been ,
Replace ‘Among’ with Between.

6.Find the error in the following sentance.
a) This made sense in an economy where the vast majority
b) can afford accessto the internet, and where monopolistic data
c) providers was effectively price gouging.
d) No error

Click here to View Answer
Answerc) providers was effectively price gouging,Replace “was” with “were”.

7.Find the error in the following sentance.
a) We have a fantastic car this year, even better
b) that in 2014 and it
c) should suit the track
d) No error.

Click here to View Answer
Answerb) that in 2014 and it ,Replace “that” with “than”… better…than.

8.Find the error in the following sentance.
a) It wasn’t the smoothest of weekends for me
b) so to come up with second place wasn’t a
c) disaster in the circumstances
d) no error

Click here to View Answer
Answerb) so to come up with second place wasn’t a ,Replace “come up” with “come away”
come away–to leave in a particular state or condition.

9.Find the error in the following sentance.
a) a Islamic message service started by Bareilly-based
b) tesheeni foundation in April this year
c) Receives nearly 20 queries a day
d) No error.

Click here to View Answer
Answera) a Islamic message service started by Bareilly-based,Replace “a” with “an”.

10.Find the error in the following sentance.
a) The best wayto end stress is to stop
b) compare your grades
c) with that of your peers.
d) no error.

Click here to View Answer
Answerb) compare your grades, Replace “compare” with “comparing”.

Leave a Comment