English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 152

English Quiz

1. Nothing is so __________ to a nation as an extreme of self-partiality, and the total want of ___________ of what others will naturally hope or fear.
a) repugnant, sense
b) delusionary, methodly
c) fatal, consideration
d) unethical, discretion

Click here to View Answer
Answer c)fatal, consideration

2. It was through the Second World War that Russia __________ herself increased ___________ in power and wealth and prestige.
a) saw, abundantly
b) noticed, gullibly
c) witnessed, prodigiously
d) declared, demand

Click here to View Answer
Answer c) witnessed, prodigiously

3. The industrial workers ___________ a fair ___________ for their work.
a) request, price
b) sought, salary
c) asked, pay
d) demanded, wage

Click here to View Answer
Answer d) demanded, wage

4. ___________ diseases spread like wild ___________.
a) danger, flames
b) contagious, fire
c) fatal, wind
d) minor, breeze

Click here to View Answer
Answer b) contagious, fire

5. We decided to take the shortest ___________ to our ___________.
a) route, destination
b) root, house
c) route, residence
d) distance, place

Click here to View Answer
Answer c) route, residence

6. It is our ___________ to __________ the elders.
a) object, defy
b) duty, respect
c) aim, degrade
d) hope, disappoint

Click here to View Answer
Answer b) duty, respect

7. He __________ his fault and was ___________.
a) agreed, excused
b) refused, freed
c) denied, sentenced
d) confessed, pardoned

Click here to View Answer
Answer d) confessed, pardoned

8. I __________ him because of his ___________.
a) love, impertinence
b) hate, rudeness
c) admire, hypocrisy
d) detest, generosity

Click here to View Answer
Answer b) hate, rudeness

9. The security forces fired at the ___________ who was armed to the ____________.
a) dacoit, teeth
b) criminal, toe
c) thief, head
d) culprit, nails

Click here to View Answer
Answer b) criminal, toe

10. During the __________ many buildings were __________ to the ground.
a) riots , collapsed
b) disturbances, brought
c) fire, razed
d) floods, razed

Click here to View Answer
Answer c) fire, razed

Leave a Comment