English Quiz for SBI PO | IBPS – Set 149

English Quiz

1. Find the Error in the following sentence.
a) They understood how just a twitch, a shuffle, smirk or a glare on stage or screen
b) can give audiences more insight into the impenetrable depths of a personality
c) than a thousand-word dialogue.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer b) can give audiences more insight into the impenetrable depths of a personality. Put ‘could’ in the place of can.

2. Find the Error in the following sentence.
a) Gone are the days when people used to
b) plan and save for years before buying
c ) the big-ticket items they aspired for.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer d) No error.

3. Find the Error in the following sentence.
a) To be eligible for a loan,
b) you need to have a regular source of income – salary,
c) business or any occupation.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer c) business or any occupation. It should be “any other occupation”.

4. Find the Error in the following sentence.
a) Women tend to outlive their spouses,
b) which makes it important for them) to save money in instruments that
c) will help them build corpse to list a lifetime.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer c) will help them build corpse to list a lifetime. Put ‘corpus’ in the place of corpse.

5. Find the Error in the following sentence.
a) Success at work should not carry a disproportionate price tag
b) whereby we end up souring relationships
c) with our family members and friends which matter to us.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer c) with our family members and friends which matter to us. Put ‘who’ in the place of which.

6. Find the Error in the following sentence.
a) Yesterday a thief broke into
b) my house but
c) he could not steal anything.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer d) No error.

7. Find the Error in the following sentence.
a) Most women undermine themselves by thinking that they are not qualified enough,
b) or they haven’t worked before or their husband
c) won’t like it if they worked.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer b) or they haven’t worked before or their husband. Put ‘husbands’ in the place of husband.

8. Find the Error in the following sentence.
a) In case you cannot be if office on time call in your senior
b) at least an hour earlier and inform
c) that you are going to be late.
d) No error.

Click here to View Answer
Answer a) In case you cannot be if office on time call in your senior. Put ‘call up’ in place of call in.

9. Find the Error in the following sentence.
a) In case you cannot be if office on time not be easy once
b) you make up the decision
c) to take up a career
d) No error.

Click here to View Answer
Answer b) you make up the decision. Delete ‘up’

10. Find the Error in the following sentence.
a) Financial planning for women is tricky considering they have to take career breaks for
b) a variety of reasons such as marriage, child-birth,
c) and looking after kids or the elder
d) No error.

Click here to View Answer
Answer c) and looking after kids or the elder. Elderly place of elder(adverb rule)

Leave a Comment