English Quiz for SBI PO | IBPS – set 116

1. The festival must be perceived as an effort to _____________ relations between both nations.
a) confirm
b) evoke
c) pave
d) swap
e) improve

Click to View Answer
Answer e) improve

2. The morning _______________ was shattered by her terrified screams.
a) routine
b) services
c) tranquility
d) prayers
e) excitement

Click to View Answer
Answer c) tranquility

3. Our team _____________ to make every effort to clinch the title.
a) practiced
b) vowed
c) believed
d) try
e) decide

Click to View Answer
Answer a) practiced

4. ______________ by the female anopheles mosquito malaria is common during the monsoon.
a) Typical
b) Aggravated
c) Inflicted
d) Acquired
e) Transmitted

Click to View Answer
Answer e) Transmitted

5. The Government failed to ____________ the steep rise in prices of essential commodities.
a) examine
b) debate
c) check
d) defend
e) decrease

Click to View Answer
Answer c) check

6. Find the wrongly spelt/inappropriate word in the sentence.
a) Those unfortunate children
b) are slogging twelve hours
c) a day to earn
d) a livelyhood.
e) AII correct

Click to View Answer
Answer d) a livelyhood.

7. Find the wrongly spelt/inappropriate word in the sentence.
a) The Director decided
b) in favour of
c) raising the salaries of
d) all employers.
e) All correct

Click to View Answer
Answer d) all employers.

8. Find the wrongly spelt/inappropriate word in the sentence.
a) It is my firm
b) believe that
c) he will emerge
d) victorious.
e) All correct

Click to View Answer
Answer b) believe that

9. Find the wrongly spelt/inappropriate word in the sentence.
a) The National
b) Cadet Corpse are
c) used to compiled with
d) his wishes.
e) All correct

Click to View Answer
Answer b) Cadet Corpse are

10. Find the wrongly spelt/inappropriate word in the sentence.
a) He promised
b) to give me permission
c) if compiled
d) with his wishes.
e) AII correct

Click to View Answer
Answer c) if compiled

Leave a Comment