English Quiz – set 107

1. Find the error in the following sentence.
a) Nuclear waste will still being
b) radioactive even after twenty thousand years,
c) so it must be disposed
d) of very carefully.
e) No error

Click here to View Answer
Answer a) Nuclear waste will still being. Here, Nuclear waste will still remain/be…should be used.

2. Find the error in the following sentence.
a) My friend lived at the top
b) of an old house
c) which attic had been
d) converted into a flat.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) which attic had been. Here, whose attic had been…should be used. Whose id used to say which person or thing you mean.

3. Find the error in the following sentence.
a) A public safety advertising
b) campaign in Russia
c) hope to draw attention
d) of pedestrians crossing the road.
e) No error

Click here to View Answer
Answer c) hope to draw attention. Here, subject i.e. A public safety advertising campaign is singular. Hence, hopes to draw attention…should be used here.

4. Find the error in the following sentence.
a) A cash prize was
b) award to the most
c) successful salesman of the year
d) by the President of the company.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) award to the most. look at the structure of the sentence in passive voice of past simple. Hence, awarded to the most…should be used.

5. Find the error in the following sentence.
a) The Renaissance was
b) a time to ‘re-awakening’
c) in both the arts
d) and the sciences.
e) No error

Click here to View Answer
Answer b) a time to ‘re-awakening’. Here, a time of reawakening…should be used.

6. Many leading members of the opposition party __________ to justify the party’s decision.
a) having tries
b) has tried
c) have been trying
d) tries
e) is trying

Click here to View Answer
Answer c) have been trying

7. The state-of-the-art school is ___________ with a medical clinic and fitness centre
a) establish
b) illustrative
c) having
d) equipped
e) compromising

Click here to View Answer
Answer d) equipped

8. The Bhagavad Gita is a part of the Mahabharata, but it stands __________ and is _____________ in itself.
a) dependent, incomplete
b) together, justified
c) separate, dignified
d) apart, complete
e) united, connected

Click here to View Answer
Answer d) apart, complete

9. The artist’s work of art is worthy __________ praise.
a) for
b) of
c) to
d) about
e) to be

Click here to View Answer
Answer b) of

10. The charity _________ most of its money through private donations.
a) receives
b) borrows
c) uses
d) proposes
e) invests

Click here to View Answer
Answer a) receives

Leave a Comment