English Quiz ( Miscellaneous Quiz ) for SBI | IBPS – Set 392

English Quiz ( Miscellaneous Quiz ) for SBI | IBPS – Set 392

Directions (1-10); In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence five pairs of words are given. Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence grammatically correct and meaningfully complete.

1. The Refugees have never had a ___________ of freedom in the suffocating society. They are wounded people ___________ and broken.
a) glimpse, mitigated
b) sigh, rejected
c) moment, criticised
d) satisfaction, prohibited
e) breath, battered

Click here to View Answer
Answer e) breath, battered.

2. His vision could well be the ____________ that the policy-makers use to _____________ the banking sector.
a) roadmap, restructure
b) manner, shape
c) blueprint, plan
d) remedy, revise
e) approach, represent

Click here to View Answer
Answer a) roadmap, restructure.

3. A person’s formal educational background may ___________ rich but complex information. To some degree education ___________ a person’s knowledge and skill base.
a) reveal, advocates
b) yield, indicates
c) exhibit, develops
d) cover, evolves
e) surmount, shows

Click here to View Answer
Answer b) yield, indicates.

4. The RBI in consultation with Government of India has _____________ a working group to suggest measures for _____________ of weak public sector banks.
a) commissioned, appreciating
b) established, accommodation
c) reshaped, merger
d) constituted, revival
e) organized, development

Click here to View Answer
Answer d) constituted, revival.

5. The textile industry in India has _____________ rough weather in recent times. The textile mill in one of the few companies to have ____________ this storm.
a) overcome, empowered
b) managed, absorbed
c) protested, fought
d) withstood, survived
e) ventured, managed

Click here to View Answer
Answer d) withstood, survived.

6. The Indian political class is overwhelming male, but the worrying thing is that it remains____________blind to its privilege and entitlement. That reflects in policy as well as the __________ small number of women in Indian political life.
a) amazingly, decreasingly
b) unhappily, joyfully
c) distressingly, woefully
d) hardly, emotionally
e) No combination fits

Click here to View Answer
Answer c) distressingly, woefully.

7. India cannot have a banking sector which is __________and a set of bankers who are _____________to lend when the upturn comes.
a) active, willing
b) strong, cheerful
c) unsteady, dislike
d) hobbled, loath
e) No combination fits

Click here to View Answer
Answer d) hobbled, loat.

8. If the airlines fail to inform their passengers of the ___________then such passengers will be entitled for a ___________ in addition to the ticket refund.
a) cancellation, compensation
b) rejection, consumption
c) cancel, sum
d) ticket, feedback
e) No combination fits

Click here to View Answer
Answer a) cancellation, compensation.

9. Going for a run may seem overwhelming or___________ just to think about before you begin, but if you can _____________up the energy to start jogging, you’ll often find that you become more motivated to finish as you go.
a) disgusting, surpass
b) exhausting, muster
c) tiring, gather
d) lucrative, compile
e) No combination fits

Click here to View Answer
Answer b) exhausting, muster.

10. Exercising ___________ and getting proper nutrition will help, but these actions only ____________ improve sleep intensity.
a) constantly, slowly
b) regularly, simply
c) irregularly, intentionally
d) consistently, indirectly
e) No combination fits

Click here to View Answer
Answer d) consistently, indirectly.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment