English Quiz for IPPB |IBPS – Set 239

1.Sound made by brakes
a) Drone
b) Jingle
c) Chrip
d) Screech

Click here to View Answer
Answer d) Screech

2.Fear of women
a) Giosiophobia
b) Graphophobia
c) Haemetophobia
d) Gynaephobia

Click here to View Answer
Answer d) Gynaephobia

3.One who sneers at the beliefs of others
a) Cynic
b) Cynosure
c) Coquette
d) Dilettante

Click here to View Answer
Answer a) Cynic

4.The belief that God pervades nature
a) Panacea
b) Abattoir
c) Pantheism
d) Altruist

Click here to View Answer
Answer c) Pantheism

5.The art of elegant speech or writing is called
a) Paleography
b) Physiognomy
c) Sericulture
d) Rhetoric

Click here to View Answer
Answer d) Rhetoric

6.The art or practice of garden cultivation and management is called
a) Iconography
b) Hagiology
c) Horticulture
d) Hydropathy

Click here to View Answer
Answer c) Horticulture

7. The study of sound is called
a) Acoustics
b) Aeronautics
c) Aesthetics
d) Agronomy

Click here to View Answer
Answer a) Acoustics

8.A formal resignation and renunciation of powers
a) Regalia
b) Axiom
c) Abdication
d) Fauna

Click here to View Answer
Answer c) Abdication

9.Knowing or using several languages
a) Polyglot
b) Philogynist
c) Mercenary
d) Libertine

Click here to View Answer
Answer a) Polyglot

10. One who does not express himself freely
a) Indefatigable0
b) Itinerant
c) Impregnable
d) Introvert

Click here to View Answer
Answer d) Introvert

Leave a Comment