English Quiz for IPPB |IBPS – Set 233

1.Our public distribution system, however flawed and corrupt, it still a ____ for the ____ of millions across the country.
a) necessity, growth
b) demand, livelihood
c) system, welfare
d) lifeline, survival

Click here to View Answer
Answer d) lifeline, survival

2.Private schools do their bit to _____ the right values among students and _____ them to the needs of the underprivileged.
a) encourage, shift
b) focus, generate
c) inculcate, sensitise
d) harness, inspiring

Click here to View Answer
Answer c) inculcate, sensitise

3.Autonomy in investigation and prosecution would______________ judicial disposals and restore _______________ in the rule of law.
a) expedite, credibility
b) energise, autonomy
c) empower, faith
d) supervise, speed

Click here to View Answer
Answer a) expedite, credibility

4.This approach would _____________ the enormous illiteracy problem to be __________________in a holistic manner.
a) drive, controlled
b) enable, tackled
c) contain, settled
d) manage, defined

Click here to View Answer
Answer b) enable, tackled

5.Adding to a growing body of research ________ cutting back on sweetened beverages it is now found that drinking_______ sugary drinks may help lower blood pressure.
a) sustaining, increased
b) against, lesser
c) behind, more
d) supporting, fewer

Click here to View Answer
Answer d) supporting, fewer

6.There can be no denying the fact that in sports, star coaches have_____ the to get something extra out of their_____.
a) apprehension, work
b) ability, teams
c) fear, member
d) capability, house

Click here to View Answer
Answer b) ability, teams

7.Most of the countries have come forward to ____ the ____ operations being carried in the earthquake affected areas.
a) fund, rescue
b) reserve, giant
c) endow, recent
d) debt, current

Click here to View Answer
Answer a) fund, rescue

8.Reasonable opportunity ________ be given to the CEO of SAHARA group to explain his position in cases ________failure to meet the expectation of the board of directors.
a) Should, involving
b) Shall, Involving
c) Could, including
d) Would, including

Click here to View Answer
Answer a) Should, involving

9.While India’s Internet_____________is still only twenty four per cent, the country already has the second largest number of Internet users after China with 300 million people__________the Net.
a) expansion, watching
b) performance, leaving
c) speed, reaching
d) penetration, accessing

Click here to View Answer
Answer d) penetration, accessing

10.________ of poverty from a nation that is set to become the fastest growing economy in the world is by no ________ easy.
a) Dealing, effect
b) Management, concern
c) Eradication, means
d) Uprooting, method

Click here to View Answer
Answer c) Eradication, means

Leave a Comment