English Quiz for IPPB |IBPS – Set 213

1.Human Resource Management is an________of mind rather than a_________of techniques.
a) outstanding, proposes
b) attempt, mix
c) attitude, set
d) expertise, collection

Click here to View Answer
Answer d) expertise, collection

2.Inferring attitudes from expressed opinion has many_______People may______their attitude and express socially acceptable opinions.
a) limitations, conceal
b) advantages, show
c) drawbacks, support
d) benefits, avoid

Click here to View Answer
Answer a) limitations, conceal

3.People who have been through difficult, painful and not very________change efforts often end up__________both pessimistic and angry conclusions.
a) successful,drawing
b) meaningful,projecting
c) reliable,evolving
d) strong,following

Click here to View Answer
Answer a) successful,drawing

4.Vision is usually ___________most effectively when many different __________are used.
a) developed,manifestations
b) adapted,organisations
c) communicated,vehicles
d) exhibited,forms

Click here to View Answer
Answer d) exhibited,forms

5.For a lot of women, the main benefit of a job is not just __________, but also the chance to learn and __________ with others.
a) boredom, enjoy
b) economic, interact
c) monetary, gossip
d) escape, interact

Click here to View Answer
Answer b) economic, interact

6.You will see signs of ________ everywhere, which speak well for the ________ of these people.
a) decoration, senses
b) clear, debris
c) beauty, careful
d) industry, prosperity

Click here to View Answer
Answer d) industry, prosperity

7.He objected to the proposal because it was founded on a ________ principle and also was ________ at times.
a) Faulty, desirable
b) Imperative, reasonable
c) Wrong, inconvenient
d) Sound, acceptable

Click here to View Answer
Answer c) Wrong, inconvenient

8.The army regime has announced firm steps on ________ democracy and fighting ________.
a) clamping, anarchy
b) ruling, voters
c) restoring, terrorism
d) enlightening, anti-corruption

Click here to View Answer
Answer c) restoring, terrorism

9. Unpredictable _________ of the child could not lead the consultants to any _________.
a) performance, setting
b) belief, judgment
c) operation, purpose
d) behaviour, conclusion

Click here to View Answer
Answer d) behaviour, conclusion

10.The governmental ___________spurred dramatic improvements in the way waste management is ________out in many hospitals.
a) rule, thrown
b) plans, conduct
c) crusade, one
d) efforts, carried

Click here to View Answer
Answer d) efforts, carried

Leave a Comment