English Quiz for SBI | IBPS – Set 264

1.This year the prestigious prize was ___________ by two reputed social scientists for their contribution in social sciences.
a) conferred
b) shared
c) divided
c) distributed

Click here to View Answer
Answer b) shared

2.They do ___________ him as an authority in the field of social activities and accept his suggestions.
a) seem
b) report
c) ignore
d) recognize

Click here to View Answer
Answer d) recognize

3.The cardboard box was _________ under the pressure of the heavy trunk and therefore could not be used .
a) disturbed
b) dwindled
c) placed
d) crushed

Click here to View Answer
Answer d) crushed

4.we all were __________ when we heard that our grandfather was coming .
a) possessed
b) enjoyed
c) absorbed
d) thrilled

Click here to View Answer
Answer d) thrilled

5.He is so __________ that he will not utter a single word against his father .
a) possessive
b) meek
c) cunning
d) arrogant

Click here to View Answer
Answer b) meek

6.The _________ transformation of the former soviet union or Russia as it was popularly known, remains one of the biggest stories of the decade.
a) smooth
b) singular
c) tumultuous
d) prophetic

Click here to View Answer
Answer c) tumultuous

7.Paper money is merely a representation of wealth therefore unlike gold or any other precious met? I,it has no ________ value.
a) financial
b) fiscal
c) inveterate
d) intrinsic

Click here to View Answer
Answer a) financial

8.All attempts to________the character of our later prime Minister have failed,the people still love him and cherish his memory.
a) denigrate
b) degrade
c) review
d) view

Click here to View Answer
Answer a) denigrate

9.Now that we have been challenged ,we must take up the ___________ and meet adversary fearlessly.
a) pique
b) larceny
c) largest
d) gauntlet

Click here to View Answer
Answer d) gauntlet

10.Tourists are urged not to __________ the sanctity of holy places by wearing improper dress.
a) profane
b) pristine
c) gather
d) wean

Click here to View Answer
Answer a) profane

Leave a Comment