English Quiz for SBI | IBPS – Set 278

1.The present Constitution will see _______ amendments but its basic structure will survive.
a) much more
b) too many more
c) quite a few more
d) many more

Click here to View Answer
Answer d) many more

2.It was such a beautiful day that I decided to go for a ______ on my bike down to the local park.
a) expedition
b) jaunt
c) pilgrimage
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) jaunt,A jaunt (n.) is usually a short journey taken for pleasure.

3.The ______ yoga instructor waited patiently for her students to find the proper pose, which she performed with ease.
a) unabashed
b) lissome
c) sneering
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) lissome, Lissome (adj.) means lithe or lithesome, usually related to the body, moving or bending easily or limber.

4.Because it had been worn and washed so often, Linus’s favorite tshirt was tattered and ______ with holes.
a) salvaged
b) circulated
c) riddled
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) riddled,To riddle (v.) means to pierce with many holes.

5.According to pirate lore, a terrible ______ would follow whoever opened the treasure chest.
a) malediction
b) precession
c) rendition
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) malediction
Malediction (n.) is a curse or a proclaiming of a curse against
someone; an imprecation.

6.Even though the pilot promised it was safe, Neil was ______ to fly during a snowstorm.
a) habitual
b) overzealous
c) reluctant
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) reluctant
Reluctant (adj.) means unwilling to do what one is being called
to do.

7.The goal of any company is to have its product name become______constantly at the forefront of the consumer’s mind.
a) garrulous
b) ubiquitous
c) portentous
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ubiquitous
Ubiquitous (adj.) means being present everywhere.

8.When Melinda arrived in the impoverished city, she was immediately ______ by bands of children begging for food.
a) bedraggled
b) accosted
c) infiltrated
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) accosted
To accost (v.) means to approach and speak to someone, usually
in a bold and aggressive manner as with a demand.

9.The architect designed the ceiling using wood ______ that would remain uncovered, creating a rustic ambience in the living room.
a) joists
b) pediments
c) abutments
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) joists
Joist (n.) is a small, horizontal beam that supports a ceiling or
floor, usually made of wood, reinforced concrete, or steel.

10.When the house on the corner burned down, the entire neighborhood ______ together to help to the victims re-establish
their lives.

a) rallied
b) recited
c) skulked
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) rallied

Leave a Comment