English Quiz for IPPB |IBPS – Set 231

1.Fear of study
a) Kleptomania
b) Lipophobia
c) Logophobia
d) Logomania

Click here to View Answer
Answer c) Logophobia

2.Absence of the government
a) Anarchy
b) Aristocracy
c) Autocracy
d) Autonomy

Click here to View Answer
Answer a) Anarchy

3. Murder of one’s children is called
a) Foeticide
b) Fillicide
c) Fratricide
d) Homicide

Click here to View Answer
Answer b) Fillicide

4.Sound made by the camels is called
a) Mew
b) Grunt
c) Clank
d) Low

Click here to View Answer
Answer b) Grunt

5.One who leads an austere life
a) Ascetic
b) Arbitrator
c) Altruist
d) Agnostic

Click here to View Answer
Answer a) Ascetic

6.An unconventional style of living
a) Contemporaries
b) Coquette
c) Bohemian
d) Cacographist

Click here to View Answer
Answer c) Bohemian

7.The practise of having two wives or husbands at a time is called
a) Adultery
b) Alimony
c) Bigamy
d) Celibacy

Click here to View Answer
Answer c) Bigamy

8.An expert judge
a) Contemporaries
b) Convalescent
c) Connoisseur
d) Cacographist

Click here to View Answer
Answer c) Connoisseur

9.Fear of death
a) Toxicophobia
b) Theophobia
c) Scelerophobia
d) Thanatophobia

Click here to View Answer
Answer d) Thanatophobia

10.Government by inexperienced persons is called
a) Panarchy
b) Oligarchy
c) Neocracy
d) Ochlocracy

Click here to View Answer
Answer c) Neocracy

Leave a Comment