English Quiz for IPPB |IBPS – Set 221

1.find the synonyms.
WARY
a) Sad
b) vigilant
c) Distorted
d) Tired

Click here to View Answer
Answer b) vigilant, WARY-सावधान

2.find the synonyms.
MAYHEM
a) Jubilation
b) Havoc
c) Excitement
d) Defeat

Click here to View Answer
Answer b) Havoc,MAYHEM-तबाही,कहर

3.find the synonyms.
Fostering
a) Safeguaring
b) Ignoring
c) Nurturing
d) Neglecting

Click here to View Answer
Answer c) Nurturing-पोषण

4.find the synonyms.
Hebetude
a) intelligence
b) foolishness
c) sharpness
d) numbness

Click here to View Answer
Answer b) foolishness, Hebetude-मूर्खता

5.find the synonyms.
Jaunt
a) irresistible force
b) short drive
c) solitary
d) refuse

Click here to View Answer
Answer b) short drive

6.find the synonyms.
IMPROMPTU
a) Offhand
b) Unimportant
c) Unreal
d) Effective

Click here to View Answer
Answer a) Offhand -बिना तैयारी के

7.find the synonyms.
FRUGALITY
a) Foolishness
b) Extremity
c) Enthusiasm
d) Economy

Click here to View Answer
Answer d) Economy-मितव्य्यता

8.find the synonyms.
SYNOPSIS
a) Index
b) Mixture
c) Summary
d) Puzzles

Click here to View Answer
Answer c) Summary-सारांश

9.find the synonyms.
MENDACIOUS
a) Full of Confidence
b) False
c) Encouraging
d) Provocative

Click here to View Answer
Answer b) False-मिथ्या

10.find the synonyms.
GRATIFY
a) Appreciate
b) Frank
c) Indulge
d) Pacify

Click here to View Answer
Answer c) Indulge- प्रसन्न करना

Leave a Comment