English Quiz – Set One (Synonyms)

In all competitive exams, under English, there will be 4 to 6 questions from Antonyms and Synonyms. One cannot simply master in this area over night or over a week. One should learn a minimum of 5 new words everyday and should use them (while chatting or talking over phone) whenever they get a chance. Then only it is possible to score good marks in this area.

English quiz:  For each of the following questions, select the option which is CLOSEST in meaning to the capitalized word

1.What is the synonym for BUNCOMBE?
a) Showy talks
b) Extremely lively
c) Cruel
d) Power

Click to View Answer
Answer a) showy talks

2.What is the synonym for SERENDIPITY?
a) Luck
b) Dull
c) Demands
d) Beauty

Click to View Answer
Answer a) luck

3.What is the synonym for SAGACITY?
a) Full
b) Shrewd
c) Confuse
d) Stupid

Click to View Answer
Answer b) shrewd

4. What is the synonym for OSTENTATIOUS?
a) Pretentious or showy display
b) Grounded
c) Anger
d) Love

Click to View Answer
Answer a) Pretentious or showy talks

5. What is the synonym for PANACHE?
a) Stylish
b) Old-fashioned
c) Existence
d) Embarrassed

Click to View Answer
Answer a) stylish

6. What is the synonym for ENERVATE?
a) Ferocity
b) Weak
c) Strong
d) Disabled

Click to View Answer
Answer b) weak

7. What is the synonym for LOQUACIOUS
a) Silent
b) Talkative
c) Showy
d) Lively

Click to View Answer
Answer b) talkative

8.What is the synonym for TORPOR?
a) Lethargy
b) Active
c) Loving
d) Beautiful

Click to View Answer
Answer a) lethargy

9. What is the synonym for ANTIPATHY?
a) Dislike
b) Unlucky
c) Honesty
d) Shyness

Click to View Answer
Answer a) dislike

10.What is the synonym for BOISTEROUS?
a) Loud
b) Quiet
c) Shy
d) Patience

Click to View Answer
Answer a) loud

Leave a Comment