Current Affairs Quiz – September 30 2021

Current Affairs Quiz – September 30 2021

Current Affairs Quiz – September 30  2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. When was World Maritime Day 2021 observed?
a) September 27th
b) September 28th
c) September 29th
d) September 30th

Click here to View Answer
Answer d) September 30th.

2. Which country will buy French warships in a new multi-billion-euro defence deal?
a) Turkey
b) Italy
c) Greece
d) Brazil

Click here to View Answer
Answer c) Greece.

3. Who has become the first F1 driver to win 100 races?
a) Fernando Alonso
b) Lewis Hamilton
c) Sabastion Vettel
d) Kimi Raikkonen

Click here to View Answer
Answer b) Lewis Hamilton.

4. International Translation Day is observed on_____________.
a) September 27th
b) September 28th
c) September 29th
d) September 30th

Click here to View Answer
Answer d) September 30th. International Translation Day 2021 theme: “United in translation”.

5. CK Ranganathan named as new AIMA president, who is a CMD of which company?
a) Ruchi
b) CavinKare
c) Aachi Masala
d) Haldirams

Click here to View Answer
Answer b) CavinKare.

6. Najla Bouden has been named as the first female Prime Minister-designate of which among the following countries?
a) Algeria
b) Libya
c) Chad
d) Tunisia

Click here to View Answer
Answer d) Tunisia . She has been named as Prime Minister, two months after President Kais Saied assumed his charge, dismissed the former prime minister and suspended parliament.

7. India to participate in SCO anti-terror exercise in ___________.
a) Pakistan
b) China
c) Nepal
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer a) Pakistan. The anti-terror exercise is reportedly scheduled to be held in Pabbi in Pakistan’s Nowshera district from October 3rd.

8. Who has been appointed as brand ambassador of National Basketball Association (NBA) in India?
a) Ranveer Singh
b) PV Sindhu
c) Neeraj Chopra
d) Vijay Devarakonda

Click here to View Answer
Answer a) Ranveer Singh. For the 2021-22 season, Singh will participate in a number of league initiatives that will be featured on NBA India’s and his personal social media accounts.

Leave a Comment