Current Affairs Quiz – September 10 & 11 2021

Current Affairs Quiz – September 10 & 11 2021

Current Affairs Quiz – September 10 & 11 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which nation has become the first country in the world to accept Bitcoin as legal tender?
a) Cuba
b) El salvador
c) Palestine
d) Italy

Click here to View Answer
Answer b) El Salvador.

2. World Suicide Prevention Day is observed on__________.
a) Sept 03
b) sept 05
c) Sept 06
d) Sept 10

Click here to View Answer
Answer d) Sept 10.

3. Ayaan Shankta won 2021 International Young Eco-Hero award, belongs to which nation?
a) India
b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer a) India.

4. Tamil Nadu government has decided to commemorate the death anniversary of _____________ as Mahakavi Day.
a) Thiruvalluvar
b) Dr B.Ambedkar
c) Subramania Bharathi
d) Kamarajar

Click here to View Answer
Answer c) Subramania Bharathi.

5. Vijay Rupani has resigned as the Chief Minister of which state?
a) Maharastra
b) Madhya Pradesh
c) Punjab
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer d) Gujarat.

6. “Gaofen-5 02” – a Earth observation satellite belongs to which nation____________.
a) Japan
b) Pakistan
c) USA
d) China

Click here to View Answer
Answer d) China.

7. World EV Day is observed on__________.
a) Sept 03
b) sept 05
c) Sept 06
d) Sept 09

Click here to View Answer
Answer d) Sept 09.

8. India’s 1st Emergency Landing Facility on National Highway inaugurated in _____________.
a) Meghalaya
b) Sikkim
c) Rajasthan
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer c) Rajasthan.

9. Which university topped in Overall Category of NIRF India Ranking 2021?
a) IIT Madras
b) IIT Bombay
c) IISc Bengaluru
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) IIT Madras.

10. ‘bob World’ – a digital platform launched by____________.
a) Bank of Baroda
b) Axis bank
c) Indian Overseas Bank
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bank of baroda.

Leave a Comment