Current Affairs Quiz – October 31 2020

Current Affairs Quiz – October 31 2020

Current Affairs Quiz – October 31 2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. Sean Connery who passed away at 90, is associated with___________.
a) Politician
b) Actor
c) Journalist
d) Social Activist

Click here to View Answer
Answer a) Politician. Sir Sean Connery, the first actor to portray James Bond, has passed away aged 90. He had also won the Oscar in the Best Supporting Actor category for his role in 1987 film .

2. ‘Dharani’ Portal has launched by____________.
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Telangana
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer c) telangana. Telangana Chief Minister, K Chandrasekhar Rao has launched the web portal ‘Dharani’ for land and property registrations.

3. World Psoriasis Day is observed on______________.
a) October 28
b) October 29
c) October 21
d) October 16

Click here to View Answer
Answer b) October 29. World Psoriasis Day is commemorated by International Federation of Psoriasis Associations (IFPA) annually on 29th October.

4. International Internet Day is observed on_____________.
a) October 12
b) October 14
c) October 19
d) October 29

Click here to View Answer
Answer d) October 29. International Internet Day is observed on 29th October every year. It aims to honour a momentous day in the history of telecommunications and technology. This day also highlights the sending of the 1st electronic message.

5. World Cities Day is observed on_____________.
a) October 03
b) October 16
c) October 30
d) October 31

Click here to View Answer
Answer d) October 31. The United Nations General Assembly has designated the 31st of October as World Cities Day. The Day is celebrated to promote the international community’s interest in global urbanization.

6. Who has honoured with a Lifetime Achievement Award at the third edition of the India International Film Festival of Boston (IIFFB 2020)?
a) Om Puri
b) Anand Yaswal
c) Arjun Ramdas
d) Amitabh Bachchan

Click here to View Answer
Answer a) Om Puri. Late Indian actor, Om Puri was honoured with a Lifetime Achievement Award at the third edition of the India International Film Festival of Boston (IIFFB 2020). The award was received by his wife Nandita Puri.

7. National Unity Day is observed on________________.
a) October 31
b) November 02
c) November 04
d) November 09

Click here to View Answer
Answer a) Ocober 31. In India, the Rashtriya Ekta Diwas or National Unity Day is observed every year on October 31 since 2014, to commemorate the birth anniversary of the Iron Man of India, Sardar Vallabhbhai Patel.

8. According toPublic Affairs Index, Which state has topped in best governed states?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer b) Kerala. According to the index, Kerala was the best governed the state. The report was released by the committee headed by a former Indian Space Research Organisation chairman Kasturirangan.

9. Malabar Exercise to be held in _________________.
a) Vishakapatnam
b) Rajastan
c) Bay of Bengal
d) Andaman Island

Click here to View Answer
Answer c) Bay of Bengal. The navies of India, Japan, US and Australia are to participate in the exercise. The second phase of the exercise is to be held between November 17, 2020 and November 20, 2020.

10. Which bank has named Asia’s Safest Bank for 10th consecutive year?
a) PNB Paribas
b) Standard Chartered Bank
c) DBS
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) DBS. DBS Bank announced that it has been named “Safest Bank in Asia” for the tenth consecutive year by New York-based trade publication Global Finance.

11. 8000MW renewable park to light up India-Pak border areas in ________________.
a) Maharastra
b) Madhya Pradesh
c) Rajastan
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer c) Rajastan. India’s border areas with Pakistan in Rajasthan would soon be illuminated with renewable energy as the state government will soon ink an MoU with National Thermal Power Corporation (NTPC) and Solar Energy Corporation of India (SECI) to establish Ultra Mega Renewal Energy Power Park, government officials said.

Leave a Comment