Current Affairs Quiz – October 25 & 26 2020

Current Affairs Quiz – October 25 & 26 2020

Current Affairs Quiz – October 25 & 26  2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Which state has secured the first place under PM-SVANidhi Scheme?
a) Uttar Pradesh
b) Karnataka
c) Madhya Pradesh
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer a) Uttar Pradesh. PM-SVANidhi is one of the most ambitious schemes of Central Government. It aims to benefit street vendors in rural, urban and pre-urban areas.

2. Which nation has sought 500 million support from the World Bank for COVID 19 vaccine in the country?
a)Bangladesh
b)Nepal
c)Pakistan
d)Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer b) Bangladesh. Bangladesh has sought financial support worth USD 500 million from the World Bank for COVID 19 vaccine in the country. The fund will be utilised for the procurement and distribution of the vaccine.

3. Which nation will remain in the Financial Action Task Force (FATF) grey list till February 2021?
a) Syria
b) Sudan
c) Iran
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer d) Pakistan. Pakistan will remain on the grey list of global terror financing watchdog, Financial Action Task Force (FATF) till February 2021, as it has not fulfilled six out of the 27 mandates to check terror funding.

4. Which bank has shut down operations in Sri Lanka?
a) Axis bank
b) SBI
c) ICICI
d) HDFC

Click here to View Answer
Answer c) ICICI. The Monetary Board of the Central Bank of Sri Lanka, having considered the request made by ICICI Bank, has granted approval to close down the business operation of the bank in Sri Lanka and cancel the licence issued to it.

5. “Life in Miniature” project has launched by_______________.
a) Narendra Modi
b) Amit Shah
c) Prahlad Singh Patel
d) Arjun Munda

Click here to View Answer
Answer c) Prahlad Singh Patel .Union Minister of State for Culture and Tourism (I/C), Prahlad Singh Patel has virtually launched the “Life in Miniature” project, a collaboration between the National Museum, New Delhi, Ministry of Culture, and Google Arts & culture.

6. Who won Portuguese Grand Prix 2020?
a) Max Versttapen
b) John Abraham
c) Samuel Moses
d) Lewis Hamilton

Click here to View Answer
Answer d) Lewis Hamilton. This was the 12th round of the 2020 Formula One World Championship. This is Hamilton’s 8th win of the season and 92nd career race victory.

7. India-assisted hydroelectric project in ___________ wins UK engineers’ body award.
a) Maldives
b) Bhutan
c) Nepal
d) Japan

Click here to View Answer
Answer b) Bhutan. India-assisted Mangdechhu Hydroelectric project in Bhutan has been awarded the Brunel Medal-2020, an award conferred by the UK’s top engineering body, Institute of Civil Engineers.

8. India’s First Sand Dune Park to Come Up in ______________.
a) Goa
b) CHennai
c) Mumbai
d) Vishakapatnam

Click here to View Answer
Answer a) Goa. The World Bank has sanctioned Rs 3 crores to the Goa state government for the project. Now Goa is set to be home to the country’s first sand dune park under a project funded by The World Bank which has accepted the proposal of the Biodiversity Board of the state and has sanctioned a sum of 3 crores for the project.

Leave a Comment