Current Affairs Quiz – October 22 2021

Current Affairs Quiz – October 22 2021

Current Affairs Quiz – October 22 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. International Stuttering Awareness Day is observed on_____________.
a) October 12
b) October 25
c) October 17
d) October 22

Click here to View Answer
Answer d) October 22.Theme 2021: “Speak the change you wish to see”.

2. Which state govt has announced Implementation of “Mukhyamantri Ration Aapke Dwar Yojana”?
a) Maharastra
b) Madhya Prdesh
c) Manipur
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) madhya Pradesh

3. Which country has been newly added to the FATF grey list?
a) Myanmar
b) Turkey
c) Bangladesh
d) Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer b) Turkey.

4. Who will be honoured with the Satyajit Ray Lifetime Achievement Award at the 52nd IFFI?
a) Martin Scorsese, Istvan Szabo
b) Christopher Nolan, Hayao Miyazaki
c) Sergio Leone, David Fincher
d) Quentin Tarantino, Lilly Wachowski

Click here to View Answer
Answer a) Martin Scorsese, Istvan Szabo. Renowned film directors Martin Scorsese and Istvan Szabo will be honoured with Satyajit Ray Lifetime Achievement Award at the 52nd International Film Festival of India (IFFI) to be held in Goa.

5. Who among the following is planning to launch a new social media platform -Truth Social?
a) Donald trump
b) Xavier Stephen
c) Joe biden
d) John Cena

Click here to View Answer
Answer a) Donald Trump.

6. Who has won the EU’s top Human Rights award- Sakharov Prize for Freedom of Thought?
a) Maria Ressa
b) Dmitry Muratov
c) Alexei Navalny
d) Ahmad Massoud

Click here to View Answer
Answer c) Alexei Navalny.

7. India secured __________ rank in World Justice Project’s Rule of Law Index 2021.
a) 26th
b) 49th
c) 79th
d) 23rd

Click here to View Answer
Answer c) 79th. Denmark, Norway and Finland topped the World Justice Project’s (WJP) Rule of Law Index 2021.

8. Which brand has acquired 40% stake in designer Manish Malhotra’s MM Styles?
a) Adidas
b) Nike
c) H&M
d) Reliance

Click here to View Answer
Answer d) Reliance.

Leave a Comment