Current Affairs Quiz – October 11 2021

Current Affairs Quiz – October 11 2021

Current Affairs Quiz – October 11 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. When did G Satheesh Reddy receive the Aryabhata Award?
a) October 08, 2021
b) October 09, 2021
c) October 10, 2021
d) October 05, 2021

Click here to View Answer
Answer b) October 09, 2021

2. What is ASI?
a) Astronautical Society of India
b) Astronomical Society of India
c) Astronautical Siege of India
d) Astronautical Society International

Click here to View Answer
Answer a) Astronautical Society of India

3. What Nobel Prize did David Card receive?
a) Nobel Prize 2021 For Economic Sciences
b) Nobel Prize 2021 For Chemistry
c) Nobel Prize 2021 For Biology
d) Nobel Prize 2021 For literature

Click here to View Answer
Answer a) Nobel Prize 2021 For Economic Sciences .

4. Where is Mobile Based E-Voting System To Be Tested?
a) Karnataka
b) Telangana
c) Tamil nadu
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer b) Telangana.

5. How many thermal power plants are there in India?
a) 145
b) 125
c) 155
d) 135

Click here to View Answer
Answer d) 135.

6. Which two countries signed on to the Forward Action Plan On Power?
a) India and UK
b) India and Japan
c) India and USA
d) India and China

Click here to View Answer
Answer a) India and UK.

7. Dr. Abdul Qadeer Khan, who passed away recently, was known as the father of which nation’s Nuclear Programme?
a) Pakistan
b) Bangladesh
c) Sri Lanka
d) Iran

Click here to View Answer
Answer a) Pakistan

8. When is International Day of the Girl Child observed?
a) October 11th
b) October 10th
c) October 9th
d) October 8th

Click here to View Answer
Answer a) October 11th.

9. National Postal Day is observed on______________.
a) October 02
b) October 04
c) October 07
d) October 10

Click here to View Answer
Answer d) October 10. The postal services in India have given the best performance despite the diversity in culture, tradition and difficult geographical terrains.

10. World Mental Health Day is observed on______________.
a) October 02
b) October 04
c) October 07
d) October 10

Click here to View Answer
Answer d) October 10. The theme for World Mental Health Day 2021 is ‘Mental health in an unequal world’.

Leave a Comment