Current Affairs Quiz – October 06 2021

Current Affairs Quiz – October 06 2021

Current Affairs Quiz – October 06 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Benjamin List and David W.C. MacMillan have won 2021 Nobel Prize in which category?
a) Chemistry
b) Physics
c) Literature
d) Peace

Click here to View Answer
Answer a) Chemistry.

2. Who has been appointed as brand ambassdor of CoinDCX?
a) Aamir Khan
b) Tapsee Pannu
c) Amitabh Bachchan
d) Ranbir Kapoor

Click here to View Answer
Answer c) Amitabh Bachchan.

3. Which among the following sweets, got first GI tag?
a) Rasagulla
b) Laddu
c) Mihidana
d) Gulan Jamun

Click here to View Answer
Answer c) Mihidana. The first consignment of Geographical Indication (GI) tagged sweet dish Mihidana, from Bardhaman, West Bengal has been exported to the Kingdom of Bahrain.

4. Breast Cancer Awareness month for 2021 is___________.
a) August
b) September
c) October
d) November

Click here to View Answer
Answer c) October.

5. Which bank has launched NAV-eCash card in collaboration with Indian navy?
a) HDFC
b) ICICI
c) Axis
d) SBI

Click here to View Answer
Answer d) SBI.

6. Alibaug white onion gets GI tag for health benefits, belongs to which Indian state?
a) Assam
b) Bihar
c) Uttar Pradesh
d) Maharastra

Click here to View Answer
Answer d) Maharastra.The soil of Alibaug taluka has low sulphur content. The NABL-approved lab test report mentions low pungency, sweet taste, ‘no tear’ factor, low pyruvic acid, high protein, fat & fibre, etc.

7. The fifth edition of India – Japan Maritime Bilateral Exercise JIMEX was held in ______________.
a) Arabian Sea
b) Bay of bengal
c) Andama And Nicobar Island
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Arabian Sea

8. Who has won the inaugural Meltwater Champions Chess title?
a) Vishwanatha Anand
b) Magnus Carlsen
c) John Peter
d) Zuamse Zuzuna

Click here to View Answer
Answer b) Magnus Carlsen .

9. Who has been appointed as president of Consumer Electronics and Appliances Manufacturers Association (CEAMA)?
a) Kamal Nandi
b) Eric Braganza
c) Rukmini Banerji
d) Eric Hanushek

Click here to View Answer
Answer a) Eric Braganza.

Leave a Comment