Current Affairs Quiz – November 18 2019

Current Affairs Quiz – November 18 2019

1. World Bank to fund USD 300 million to the _____________.
a) Tamil Nadu
b) Punjab
c) Odisha
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer d) West Bengal. World Bank announced that it is to fund $300 million to the West Bengal State government. The announcement was made by the West Bengal Finance Minister Amit Mitra. The fund will be used for the development of logistics infrastructure within the city metropolitan area.

2. Sindhu Sudarshan – army exercise is held at___________.
a) Madhya Pradesh
b) Maharastra
c) Rajastan
d) Assam

Click here to View Answer
Answer c) Rajastan. The Strike Corps (also known as Sudarshan Chakra Corps) of Indian Army is conducting the annually held exercise, dubbed Sindu Sudarshan-VII, in Barmer, Rajasthan.

3. Who has been appointed as 13th Chief Justice of Jharkhand High Court?
a) Chithu Gopalan
b) Ravi Ranjan
c) Abirami Venkat
d) Hema Chander Raj

Click here to View Answer
Answer b) Ravi Ranjan. Justice Dr Ravi Ranjan was sworn in as the 13th Chief Justice of Jharkhand High Court. He was administered oath to office and secrecy under Article 219 of Constitution by Governor Draupadi Murmu at the Raj Bhavan in Jharkhand’s capital Ranchi.

4.Indian paddler Harmeet Desai won men’s singles title at Indonesia Open 2019, is associated with___________.
a) Table Tennis
b) Tennis
c) Badminton
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer a) Table Tennis. Indian paddler Harmeet Desai won wins men’s singles title at International Table Tennis Federation (ITTF) Challenge Indonesia Open 2019 Table Tennis tournament held at Batam, Indonesia.

5. Who has been appointed  as Sri Lanka’s new president?
a) Gotabaya Rajapaksa
b) Nimal Rajapaksa
c) Dholam Rajapaksa
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Gotabaya Rajapaksa. Gotabaya Rajapaksa was sworn in as the Sri Lankan president a day after he was declared the winner in the closely fought election in the South Asian island nation.

6. 6th ASEAN Defence Ministers’ Meeting-Plus to be held in ____________.
a) Indonesia
b) Thailand
c) Nepal
d) India

Click here to View Answer
Answer b) Thailand . The 6th ASEAN Defence Ministers’ Meeting-Plus (ADMM-Plus) will be held in Bangkok, Thailand.

7. Sarita elected as member of AIBA athletes’ commission, is associated with_____________.
a) Boxer
b) Swimmer
c) Wrestler
d) Sprinter

Click here to View Answer
Answer a) Boxer. India’s boxing ace, Laishram Sarita Devi, has been elected unopposed as a member of the first-ever international boxing body (AIBA) athletes’ commission.

8. Who won Panasonic Open Golf Championship 2019?
a) Shiv Kappur
b) Chikkarangappa
c) Joohyung Kim
d) Asli Yong

Click here to View Answer
Answer c) Joohyung Kim . Korean teenager Joohyung Kim became the second-youngest winner on the Asian Tour when he won the shortened Panasonic Open in India by one stroke ahead of local challengers Shiv Kapur and Chikkarangappa S.

9. Who won ATP Finals title 2019?
a) Sam Williers Stephen
b) Rammy Anderson Paul
c) Stefanos Tsitsipas
d) Dominic Thiem

Click here to View Answer
Answer c) c) Stefanos Tsitsipas. A nerveless Stefanos Tsitsipas came from a set down to beat Dominic Thiem on a thrilling final-set tie-break and become the youngest winner of the ATP Finals in 18 years.

10. India to sign over $7 billion defence deal with __________ to procure combat drones, spy aircraft.
a) Japan
b) Russia
c) China
d) USA

Click here to View Answer
Answer d) USA. India is close to inking a defence deal with the US for the procurement of Sea Guardian armed drones and P-8I anti-submarine warfare and surveillance aircraft. The deal is valued at over $7 billion.

Leave a Comment