Current Affairs Quiz– November 16 2021

Current Affairs Quiz– November 16 2021

Current Affairs Quiz – November 16 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. National Press Day is observed on___________.
a) Nov 11
b) Nov 13
c) Nov 14
d) Nov 16

Click here to View Answer
Answer d) Nov 16. National Press Day is observed on 16th November every year to celebrate free and responsible press in India

2. International Day for Tolerance is observed on___________.
a) Nov 11
b) Nov 13
c) Nov 14
d) Nov 16

Click here to View Answer
Answer d) Nov 16. The United Nations is committed to strengthening tolerance by fostering mutual understanding among cultures and peoples.

3. According to McKinsey & Co, Which nation has topped in richest country in the world?
a) USA
b) China
c) JApan
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) China.

4. SITMEX – a exercise between which among the following countries?
a) India, Singapore and Thailand
b) India, Srilanka and Thailand
c) Italy, Singapore and Thailand
d) Indonesia, Singapore and Thailand

Click here to View Answer
Answer a) India, Singapore and Thailand.

5. Which state has approved “Kaiser-i-Hind” as state butterfly?
a) Assam
b) Himachal Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer c) Arunachal Pradesh.

6. According to IQAir Air Quality Index, which city has topped in polluted cities?
a) Lahore
b) Mumbai
c) Delhi
d) Jakarta

Click here to View Answer
Answer c) Delhi. Delhi topped the list with AQI at 556, Kolkata and Mumbai recorded an AQI of 177 and 169, respectively, at 4th and 6th position. The cities with the worst AQI indices also include Lahore, in Pakistan, and Chengdu, in China.

7. Babasaheb Purandare who is passed away at 99, is associated with_____________.
a) Author
b) Orator
c) Historian
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above.

8. Who won 2021 F1 Brazilian Grand Prix?
a) Lewis Hamilton
b) Valtteri Boltas
c) Max Verstappen
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Lewis Hamilton.

Leave a Comment