Current Affairs Quiz – November 07 & 08 2021

Current Affairs Quiz – November 07 & 08 2021

Current Affairs Daily Digest – November 07 & 08 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. International Day Of Radiology is observed on ____________.
a) November 02
b) November 05
c) November 08
d) November 10

Click here to View Answer
Answer c) November 08.

2. World Urbanism Day is observed on ____________.
a) November 02
b) November 05
c) November 08
d) November 10

Click here to View Answer
Answer c) November 08. World Urbanism Day, also known as “World Town Planning Day”, is celebrated on 8 November globally, to recognise and promote the role of planning in creating livable communities.

3. Which company has become Jaguar’s Formula E title partner?
a) TCS
b) CTS
c) Wipro
d) HCL

Click here to View Answer
Answer a) TCS.

4. Priyanka Mohite to Received 2020’s Tenzing Norgay National Adventure Award, belongs to which Indian state?
a) Madhya Pradesh
b) Maharastra
c) Assam
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer b) Maharastra.

5. International Day of Radiology is observed on ____________.
a) November 02
b) November 05
c) November 08
d) November 10

Click here to View Answer
Answer c) November 08. The theme for 2021 is ‘Interventional Radiology – Active care for the patient’

6. National Cancer Awareness Day is observed on ____________.
a) November 02
b) November 07
c) November 08
d) November 10

Click here to View Answer
Answer c) November 07.

7. Who has become youngest bowler to take 400 T20 wickets?
a) Martin Guptill
b) Rashid Khan
c) Naseem Shah
d) Bhuvaneshwar Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Rashid Khan. Afghanistan leg-spinner Rashid Khan became the youngest bowler to take 400 T20 wickets during his team’s crucial Super 12 encounter against New Zealand in Dubai.

8. Manu Bhaker and Javad Foroughi won gold in inaugural President’s Cup, are associated with___________.
a) Pistol Star
b) Golfer
c) Weight-lifter
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Pistol Star.

Leave a Comment