Current affairs Quiz – May 21 2019

1. Anirudh and Niki is associated with__________.
a) Cricket
b) Tennis
c) Badminton
d) Athlete

Click here to view Answer
Answer b) Tennis. Anirudh and Niki won the 2019 ITF mens Futures tennis title in Uganda. Top seeds Anirudh Chandrasekar and Niki Poonacha won the 2019 International Tennis Federation (ITF) men’s Futures tennis tournament title in Kampala, Uganda.

2. Who has been elected President of Indonesia?
a) Jakora Vidora
b) Kalembh Nara
c) Vihakash Dabora
d) Joko Widodo

Click here to view Answer
Answer d) Joko Widodo. Joko Widodo has been elected President of Indonesia for the second term. Indonesia’s Joko Widodo has been re-elected as President of the country. He beat his rival Prabowo Subianto, a retired general.

3. Anti Terrorism day in India is observed on___________.
a) May 10
b) May 13
c) May 19
d) May 21

Click here to view Answer
Answer d) May 21. May 21 is observed as Anti Terrorism day in India. Every year May 21 is observed as Anti-Terrorism day in India. The day is observed in the memory of former Indian PM Mr. Rajiv Gandhi who passed away on this day.

4. Facebook registers its new secretive cryptocurrency firm Libra Networks LLC in_________.
a) Sweden
b) Uruguay
c) Geneva
d) Norway

Click here to view Answer
Answer c) Geneva. Facebook Global Holdings registered a new cryptocurrency firm named ‘Libra Networks LLC’ in Geneva, Switzerland.

5. Which bank has recieved India’s top three Regional Rural Banks (RRBs) in terms of profit, business and growth?
a) Allahabad Bank
b) Pandyan Gramin Bank
c) Oriental Bank of Commerce
d) Tripura Gramin Bank

Click here to view Answer
Answer d) Tripura Gramin Bank . Tripura Gramin Bank received Indias top three Regional Rural Banks (RRBs) in terms of profit, business and growth.

6. Punjab National Bank headquarter is situated in ___________.
a) New Delhi
b) Punjab
c) Kolkata
d) Chennai

Click here to view Answer
Answer a) New Delhi. State-run Punjab National Bank (PNB) could take control of two-three small state-run banks, according to reports. These small lenders could include Oriental Bank of Commerce, Andhra Bank and Allahabad Bank, reports added.

7. Which oil company has become India’s biggest firm by revenue?
a) Indian Oil
b) Reliance Industries
c) Bharat Petroleum=
d) Hindustan Petroleum

Click here to view Answer
Answer b) Reliance Industries. Asia’s richest person Mukesh Ambani-led Reliance Industries has toppled state-run Indian Oil to become India’s largest company by revenue.

8. Vijaya Mulay is passed away at 98, is associated with___________.
a) Politics
b) Cinema
c) Sports
d) Life Sc‪ience

Click here to view Answer
Answer b) Cinema. Filmmaker and film historian Vijaya Mulay passed away on Sunday at the age of 98. “She was not in pain, and it was an easy passage,” Vijaya’s daughter Suhasini Mulay said.

9. Niki Lauda is passed away at 70, is associated with_________.
a) Car Racer
b) Guitarist
c) Pianist
d) Swimmer

Click here to view Answer
Answer a) Car Racer. Former Formula One driver Niki Lauda passed away at the age of 70 on Monday, after receiving a lung transplant last year.

10. World’s first electric car racing event is held at_________.
a) China
b) Japan
c) India
d) Russia

Click here to view Answer
Answer c) India. Business process management (BPM) major Genpact is helping the Envision Virgin Racing Team for the Formula E Championship — the world’s first fully electric car racing event.

Leave a Comment