Current Affairs Quiz – May 19 2019

1. Who has been named among world’s most viewed comedians?
a) Mr Bean
b) Gim Carry
c) Kapil Sharma
d) Will Smith

Click here to view Answer
Answer c) Kapil Sharma. Kapil Sharma has been recognised as one of the most viewed stand-up comedians in India and abroad and for promoting animal rights by World Book of Records London.

2. Which team won 4th consecutive Women’s Champions League title for Basket ball?
a) Lyon
b) Barcelona
c) Netherland
d) Brazil

Click here to view Answer
Answer a) Lyon. French side Lyon beat Barcelona 4-1 to lift their fourth consecutive Women’s Champions League title on Saturday. Ada Hegerberg, the first female Ballon d’Or winner, scored three times in the first half.

3. Which player won Series A Player of the Year award in Football?
a) Lionel Messi
b) Zinedine Zidane
c) Gareth Bales
d) Cristiano Ronaldo

Click here to view Answer
Answer d) Cristiano Ronaldo. Juventus forward Cristiano Ronaldo was given the ‘Serie A Player of the Year’ award on Saturday.

4. Who has entered the Guinness World Records for solving nine Pyraminx (Rubik’s cubes) underwater in 1 minute and 48 seconds?
a) Sabith Aslam
b) Vaithy Prabhu
c) Arvind Yash
d) Chinmay Prabhu

Click here to view Answer
Answer d) Chinmay Prabhu. Chinmay Prabhu, a 20-year-old Mumbai youth, has entered the Guinness World Records for solving nine Pyraminx (Rubik’s cubes) underwater in 1 minute and 48 seconds.

5. Bulletin: Joint meetings of Basel, Stockholm and Rotterdam conventions held in_________.
a) Sweden
b) Norway
c) Geneva
d) Paraguay

Click here to view Answer
Answer c) Geneva. The joint meetings of three conventions on chemicals and waste namely Basel, Stockholm and Rotterdam conventions was held in Geneva, Switzerland.

6. Which team has become first team to complete English domestic treble?
a) Manchester United
b) Liverpool F.C.
c) Arsenal FC
d) FC Barcelona

Click here to view Answer
Answer a) Manchester United. Manchester City defeated Watford 6-0 on Saturday to win their sixth FA Cup title. With this, Manchester City, who also won League Cup and Premier League this season, became the first men’s team to complete the English domestic treble.

7. IBM Headquarter is situated in________.
a) New York
b) Canada
c) Switzerland
d) Bangalore

Click here to view Answer
Answer a) New York. IBM Garage To Co-Create AI-based Automation Solutions With HDFC ERGO. IBM India tied-up with HDFC ERGO General Insurance Company, India’s third-largest non-life insurance provider in the private sector, to co-create new Artificial Intelligence (AI)-based solutions.

8. Who has been appointed as the US’s deputy attorney general?
a) Roshan Mathew
b) Jeffrey Rosen
c) John Abraham
d) Virbhay Singh

Click here to view Answer
Answer b) Jeffrey Rosen. Jeffrey Rosen is appointed as the US’s deputy attorney general. Jeffrey Rosen was confirmed as the United States’ latest deputy attorney general by the US Senate. He replaces Rod Rosenstein.

9. Bob Hawke is died at age of 89, is associated with_______.
a) Cinema
b) Politics
c) Sports
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) Politics. Former Australian Prime Minister Bob Hawke died aged 89. Australia’s 23rd prime minister and Labor elder statesman Bob Hawke has died.

10. Which cricketer has become first cricketer with 100 million social media followers?
a) MS Dhoni
b) Sachin tendulkar
c) Virat Kohli
d) KL Rahul

Click here to view Answer
Answer c) Virat Kohli. Virat Kohli becomes first cricketer with 100 million social media followers. Virat Kohli is the first cricketer in the world ever to break into the 100 million category for followers on social media.

11. Asian Football Confederation was founded in__________.
a) 1995
b) 1999
c) 2001
d) 2004

Click here to view Answer
Answer d) 2004. Asian Football Confederation(AFC) to have first-ever female referee team to take charge of mens AFC cup. Asian Football Confederation(AFC) announced its first-ever female referee team to officiate Men’s Continental Club Cup match.

Leave a Comment