Current Affairs Quiz – March 27 2018

Current Affairs Quiz – March 27

1. Who has been named election icon for K’taka Assembly polls?
a) Rajinikanth
b) Rahul Dravid
c) Rajkumar Puneeth
d) Ravi Sasthri

Click here to view Answer
Answer b) Rahul Dravid. Former Indian captain Rahul Dravid has been named as the election icon to motivate young voters to come and vote in the upcoming Karnataka Assembly elections.

2. Who has been appointed as the new President and Chairman of Motorola?
a) Sergio Buniac
b) William Hook
c) Anderson
d) Mathew Murray

Click here to view Answer
Answer a) Sergio Buniac. Sergio Buniac has been named Motorola’s new president and chairman.

3. Who has became 1st K’taka CM in 40 yrs to finish term?
a) Jagadish Shettar
b) B. S. Yeddyurappa
c) Siddaramaiah
d) Dharam Singh

Click here to view Answer
Answer c) Siddaramaiah. Karnataka Chief Minister Siddaramaiah has become the first CM in the state to complete the full five-year term in 40 years.

4. Which company has inaugurated innovation centre ‘The Garage’ in Hyderabad?
a) Apple
b) Amazon
c) Samsung
d) Microsoft

Click here to view Answer
Answer d) Microsoft. Microsoft has inaugurated ‘The Garage’, an 8,000-sq-foot facility in Hyderabad for its employees to support a culture of experimentation.

5. Which city has became the first Indian district to have 100% solar-powered Primary Health Centres (PHCs)?
a) Surat
b) Ahmedabad
c) Vadodara
d) Rajkot

Click here to view Answer
Answer a) Surat. Gujarat’s Surat has become the first Indian district to have 100% solar-powered Primary Health Centres (PHCs).

6. Ministry of Culture organises Madhavpur Mela in __________state.
a) Assam
b) Uttar Pradesh
c) Gujarat
d) Maharastra

Click here to view Answer
Answer c) Gujarat. The famous Madhavpur Mela begins at Madhavpur Ghed of Porbandar district in Gujarat. In a unique initiative, the four-day-long Mela will see its first-ever cultural integration with the North-East with which it is said to share its roots.

7. ‘Print Biennale India 2018’ Exhibition is related to____________?
a) Paintings
b) Graphic Prints
c) Medical devices
d) Handloom

Click here to view Answer
Answer b) Graphic Prints. The first-ever International Exhibition of Graphic Prints ‘Print Biennale India 2018’ opened, at the Rabindra Bhavan Galleries of the Lalit Kala Akademi in New Delhi.

8. India became _______Largest Auto Market In The World.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to view Answer
Answer d) Fourth. India has overtaken Germany to become the fourth largest automobile market in the world, According to the latest global data.

9. India Became _____ Largest Electricity Producer In The World.
a) 2nd
b) 3rd
c) 4th
d) 5th

Click here to view Answer
Answer b) 3rd. India become the 3rd largest electricity producer in the world as its electricity production grew 34% over seven years to 2017.

10. Which IPL team is tie-up with Equitas Bank?
a) Chennai Super Kings
b) Kokata Knight Riders
c) Sunrisers Hyderabad
d) Rajastan Royals

Click here to view Answer
Answer a) Chennai Super Kings. Equitas Small Finance Bank has launched a new ‘Yellow Army Savings Account’ to increase its customer base through its association with the Chennai Super Kings (CSK), a franchise of the Indian Premium League (IPL).

Leave a Comment