Current Affairs Quiz – March 23 2021

Current Affairs Quiz – March 23 2021

Current Affairs Quiz– March 23 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Indian Armed Forces ___________ Strongest in the World.
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 4th

Click here to View Answer
Answer d) 4th. China has the strongest military force in the world while India stands at number four, according to a study released by defence website Military Direct. China has the strongest military in the world, scoring 82 out of 100 points in the index.

2. Gandhi Peace Prize for the year 2020 is being conferred on Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman, belong to which nation?
a) Russia
b) Nepal
c) Bangladesh
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer c) Bangladesh. The Committee selected the name of Sheikh Mujibur Rahman in recognition of his outstanding contributions towards social, economic and political transformation through non-violent and other Gandhian methods.

3. World Meteorological Day is observed on____________.
a) March 21
b) March 22
c) March 23
d) March 24

Click here to View Answer
Answer c) March 23.

4.The theme for World Meteorological Day is________________.
a) The ocean, our climate and weather
b) Contribution that the National Meteorological and Hydrological Services
c) Make to the safety and well-being of society.
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) The ocean, our climate and weather.

5. Nozomi Okuhara bagged women’s singles titles, is associated with___________.
a) Table Tennis
b) Badminton
c) Tennis
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Badminton. In the men’s category, Malaysia’s Lee Zii Jia has won the All England Badminton Championships title as he defeated Denmark’s Viktor Axelsen in the summit clash.

6. Shaheed Diwas is Observed On _____________.
a) 20 March
b) 23 March
c) 27 March
d) 30 March

Click here to View Answer
Answer b) 23 March. It was on March 23 in 1931, in Lahore (Pakistan), that these three were hanged to death for assassinating John Saunders.

7. Union Cabinet approved India and ____________MoC on Water Resources.
a) USA
b) China
c) Japan
d) Australia

Click here to View Answer
Answer c) Japan. The Union Cabinet has given its approval for the Memorandum of Cooperation (MoC) which was signed between India and Japan for the bilateral cooperation in the field of water resources.

8. Which state has launched ‘Dekho Apna Pradesh’ campaign to target homegrown tourists?
a) Assam
b) Odisha
c) Gujarat
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh. The Government of Arunachal Pradesh on March 22, 2021, launched the ‘Dekho Apna Pradesh’ campaign in order to encourage people of the state to visit tourist places within it.

Leave a Comment