Current Affairs Quiz – March 10 2021

Current Affairs Quiz – March 10 2021

Current Affairs Quiz – March 10 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Who has become the new Chief Minister of Uttarakhand?
a) Tirath Singh Rawat
b) Ajay Bhatt
c) Dhan Singh Rawat
d) Anil Baluni

Click here to View Answer
Answer a) Tirat Singh Rawat.Tirath Singh Rawat took an oath as the Chief Minister of Uttarakhand on March 10, 2021.

2. Which Indian actor will be conferred with the 2021 Film Archive Award?
a) Amitabh Bachchan
b) Shah Rukh khan
c) Dilip Kumar
d) Anupam Kher

Click here to View Answer
Answer a) Amitabh Bachchan. Legendary filmmakers Christopher Nolan and Martin Scorsese will present the prestigious award to Amitabh Bachchan.

3. Which Indian Naval Ship was commissioned into the Indian Navy on March 10, 2021?
a) INS Karanj
b) INS Vela
c) INS Vagir
d) INS Khanderi

Click here to View Answer
Answer a) INS Karanj. INS Karanj is part of six Scorpene-class submarines being built under Project-75 by Mazagon Dock Limited in Mumbai.

4. Which Indian state has announced that it will bid for the 2048 Olympics?
a) Maharashtra
b) Odisha
c) Delhi
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Delhi. The CM said that a vision has been provided for the same in the Delhi Budget presented in the state assembly.

5. Which nation votes to ban full face coverings in public places?
a) Sweden
b) Switzerland
c) Canada
d) Germany

Click here to View Answer
Answer b) Switzerland. Switzerland has voted in favour of a proposal banning full facial coverings including the burqa and niqab in almost all public places. In the public referendum, around 51.21 per cent of voters voted in support of the controversial proposal.

6. Who was awarded the ICC Player of the Month award for February, by International Cricket Council (ICC)?
a) Rishabh Pant
b) Kris Gayle
c) Ross Taylor
d) Ravichandran Ashwin

Click here to View Answer
Answer c) Ross Taylor. India spinner Ravichandran Ashwin was awarded the ICC Player of the Month award for February, the International Cricket Council (ICC).

7. Who won BBC’s Indian sportswoman of the year?
a) PV Sindhu
b) Mary Kom
c) Koneru Humpy
d) Anju Bobby George

Click here to View Answer
Answer c) Koneru Humpy. World rapid chess champion Koneru Humpy has won the BBC Indian Sportswoman-of-the-Year award. BBC director-general Tim Davie, hosting the virtual awards ceremony.

8. Manish Kaushik clinches gold at International Tournament, who is associated with___________.
a) Swimming
b) Weight-Lifting
c) Wrestling
d) Boxing

Click here to View Answer
Answer d) Boxing. In Boxing, continuing his splendid run, Manish Kaushik clinched gold as Indian boxers concluded their impressive campaign at the Boxam International Tournament with 10 medals in Castellon, Spain.

Leave a Comment