Current Affairs Quiz – March 07 2018

LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ – MARCH 07 2018

1. Which country’s former coach has been appointed as the new chief coach of the Pakistan men’s hockey team?
a) Pakistan
b) India
c) Nepal
d) Bangladesh

Click here to view Answer
Answer b) India

2. Who is the second Richest man in India?
a) Jeff Bezos
b) Lakshmi Mittal
c) Azim Premji
d) Shiv Nadar

Click here to view Answer
Answer c) Azim Premji

3. Dearness Allowance hiked to ______ for central govt employees?
a) 7%
b) 5%
c) 6%
d) 4%

Click here to view Answer
Answer a) 7%

4. World’s 1st Monopoly hotel to open in Malaysia in _____?
a) 2018
b) 2020
c) 2019
d) 2021

Click here to view Answer
Answer c) 2019

5. Delhi and Mumbai airports has become Asia’s ________ busiest airport?
a) Fourth
b) Fifth
c) sixth
d) Seventh

Click here to view Answer
Answer d) Seventh

6. For which users ,Sukhad Yatra mobile application has been prepared?
a) Airport
b) Highway
c) Railway
d) CBI

Click here to view Answer
Answer b) Highway

7. The agreement between Indian gas utility major GAIL India and US-based Cheniere Energy’s Sabine Pass liquefaction facility in Louisiana has been signed for how many years?
a) Ten
b) Twenty
c) Thirty
d) Fourty

Click here to view Answer
Answer b) Twenty

8. Who is the Union Minister for Human Resources and Development?
a) Prakash Javadekar
b) Dilip Shanghvi
c) Arun Yadav
d) Jadav Kumar

Click here to view Answer
Answer a) Prakash Javadekar

9. Which Union Minister launches #YesIBleed menstrual hygiene campaign?
a) Smriti Irani
b) Prakash jadav
c) Ashwini Kumar Choubey
d) Ajay kumar

Click here to view Answer
Answer c) Ashwini Kumar Choubey

10. India is all set to become the ________ member of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)?
a) 67th
b) 69th
c) 68th
d) 63rd

Click here to view Answer
Answer b) 69th

Leave a Comment