Current Affairs Quiz – June 21 2020

Current Affairs Quiz – June 21 2020

1. Who is the union defence Minister of India?
a) Nirmala Sitharaman
b) Rajnath Singh
c) Amit Shah
d) Ramnath Govind

Click here to View Answer
Answer b) Rajnath Singh. Union Defence Minister Rajnath Singh is scheduled to make a three-day visit to Russia on May 22, 2020 to attend the Russian Victory Day Parade.

2. Which approved controversial bill to revise national map including three Indian territories?
a) Bhutan
b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer d) Nepal. The bill was passed earlier in the day by Nepal’s upper house of the Parliament, National Assembly with unanimous support. All 57 members of the house voted in favour of the bill.

3. When do observe International Yoga Day?
a) July 26
b) June 21
c) April 13
d) May 08

Click here to View Answer
Answer b) June 21.

4. What is the venue of the 45th annual meeting of the United States India Business Council ?
a) Paris
b) New Delhi
c) Washington
d) Texas

Click here to View Answer
Answer c) Washington. The 45th annual meeting of the United States India Business Council (USIBC) will be marked with the 2020 India Ideas Summit. This year’s summit will be held virtually on 21st and 22nd July.

5. Which country is to lead the United States India Business Council (USIBC) summit?
a) Brazil
b) India
c) Indonesia
d) US

Click here to View Answer
Answer b) India.

6. Which organization approved dollar 1.05 billion to Bangladesh for jobs and economic recovery?
a) Bangladesh
b) China
c) Japan
d) Russia

Click here to View Answer
Answer a) Bangladesh. The World Bank has approved dollar 1.05 billion for three projects in Bangladesh to create quality jobs and accelerate economic recovery in the wake of the Corona pandemic. The Press release issued by the World Bank.

7. When do we observe International Day of the Celebration of the Solstice?
a) June 21
b) April 19
c) January 06
d) June 13

Click here to View Answer
Answer a) June 21. A solstice — derived from the Latin sol (“sun”) and sistere (“to stand still”), because the seasonal movement of the Sun’s daily path (as seen from Earth) appears to “stand still” at a northern or southern limit before reversing direction.

8. Nicaragua country is located In which continent?
a) Asia
b) America
c) Europe
d) Africa

Click here to View Answer
Answer b) America. Export-Import Bank of India (Exim Bank) said it has extended a line of credit (LOC) of USD 20.10 million to the government of Nicaragua for reconstruction of Aldo Chavarria Hospital.

9. Who has been appointed as President of Catholic Syrian Bank?
a) Sabarish Raj
b) Hari babu
c) Pralay Mondal
d) Gunal Santh

Click here to View Answer
Answer c) Pralay Mondal. The board of CSB Bank has approved the appointment of Pralay Mondal as the president – retail, SME, operations and IT, the private sector lender said in a statement.

10. AL Raghavan Who passed away at 87, is associated with?
a) Singer
b) Actor
c) Journalist
d) Social Activist

Click here to View Answer
Answer a) Singer. “He was good at producing peculiar sounds and western music notes.

Leave a Comment