Current Affairs Quiz – June 06 2019

Current Affairs Quiz – June 06 2019

1. Maharana Pratap Jayanti is observed on ___________.
a) June 1
b) June 3
c) June 6
d) June 10

Click here to view Answer
Answer c) June 6. Maharana Pratap Jayanti is observed on June 6. It is observed to commemorate the birth anniversary of the brave Rajput warrior Maharana Pratap. It was his 479th birth anniversary.

2. Garuda is Air exercise,between___________.
a) India and Japan
b) India and USA
c) India and Russia
d) India and France

Click here to view Answer
Answer d) India and France. Indian Air Force and French Air Force have planned to carry out Garuda, a two-week-long mega air exercise, beginning on July 1 in France.

3. Disability Summit is held at____________.
a) Portugal
b) Argentina
c) Norway
d) Paraguay

Click here to view Answer
Answer b) Argentina. Disability Summit, Argentina 2019 is being held Buenos Aires, Argentina. The 2nd Global Disability Summit being held in Buenos Aires, Argentina.

4. Who has been named as world’s richest female musician with $600 mn wealth?
a) Sherlin
b) Rihanna
c) Shreya Ghosal
d) Lata Mangeskar

Click here to view Answer
Answer b) Rihanna. Rihanna has been named the world’s richest female musician by Forbes magazine with an estimated wealth of $600 million.

5. Who won ITF Mens Future Tennis Title?
a) Sidharth Rawat
b) Munna Chandler
c) Sasi Kumar Mukund
d) Vijay Sundar Prashanth

Click here to view Answer
Answer a) Sidharth Rawat . Sidharth Rawat won his title in the $25,000 ITF men’s Futures tennis tournament. Last year he won with Manish Sureshkumar for doubles.

6. Who among the following person has received 2019 Global Leadership Award?
a) Sunder Pichai
b) PM Modi
c) Donald Trumph
d) Tim Cook

Click here to view Answer
Answer a) Sunder Pichai. Google Sunder Pichai, Nasdaqs Friedman Receive 2019 Global Leadership Award. Google’s Chief Executive Officer (CEO) Sundar Pichai and Nasdaq President Adena Friedman selected for Global Leadership Awards 2019

7. Who has elected as President of 74th session of the UN General Assembly (UNGA)?
a) Katalin Bogyay
b) Ion Jinga
c) Tijjani Muhammad-Bande
d) Michel Tommo Monthé

Click here to view Answer
Answer c) Tijjani Muhammad-Bande. Tijjani Muhammad-Bande, Nigeria’s Ambassador to the United Nations (UN) was elected as President of 74th session of the UN General Assembly (UNGA).

8. UN Russian Language Day is observed on ____________.
a) May 25
b) May 30
c) June 1
d) June 6

Click here to view Answer
Answer d) June 6. UN Russian Language Day is observed annually on June 6. The event was established by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) in 2010.

9. Lennart Johansson is passed away at 89, is associated with____________.
a) Cricket
b) Football
c) Tennis
d) Car Race

Click here to view Answer
Answer b) Football. Lennart Johansson, who oversaw the introduction of the Champions League in 1992 during his 17-year reign as president of European football’s governing body, has passed away aged 89.

 

About the author

Divya Alagarsamy

Divya is a content managing professional at Day Today GK. She is a traveler, reader, and an avid sports person. She is usually a quiet person. Previously, she graudated with Engineering degree in Computer Science.

Leave a Comment