Current Affairs Quiz – July 29 2019

Current Affairs Quiz – July 29 2019

1. Who has been appointed as New BSF Director General?
a) P K Singh
b) V K Jhori
c) Kadambari Yadav
d) Arvind Ram

Click here to View Answer
Answer b) V K Jhori. The Appointments Committee of the Cabinet (ACC) headed by Prime Minister Narendra Modi has appointed IPS officer VK Johri as new Director General (DG) of, Border Security Force (BSF), country’s largest border guarding force.

2. World Hindu Economic Forum has launched in ___________.
a) Japan
b) Bangladesh
c) India
d) Nepal

Click here to View Answer
Answer d) Nepal. World Hindu Economic Forum (WHEF) has launched its Nepal Chapter which was inaugurated by Nepal’s Minister of State for Health and Population Dr. Surendra Kumar Yadav in Nepal’s Capital of Kathmandu.

3. Sudarsan Pattnaik wins People’s Choice Award in U.S, is associate with____________.
a) Sand Artist
b) Jumbling Artist
c) Guitarist
d) Chef

Click here to View Answer
Answer a) Sand Artist. Renowned Indian sand artist and Padma Awardee Sudarsan Pattnaik has won People’s Choice Award at a prestigious sand sculpting festival in United States (US).

4. International Tiger Day observed on ________.
a) June 19
b) June 27
c) July 29
d) July 31

Click here to View Answer
Answer c) July 29. Global Tiger Day, often called International Tiger Day, is an annual celebration to raise awareness for tiger conservation, held annually on 29 July.

5. Who won German Grand Prix 2019?
a) Lewis Hamilton
b) Max Verstappen
c) Sebastian Vettel
d) Carlson Loiuis

Click here to View Answer
Answer b) Max Verstappen. Red Bull’s Max Verstappen took his second win of the year in a chaotic and incident-strewn German Grand Prix held in intermittent rain.

6. Donkupar Roy is Died At 64, is associated with__________.
a) Politician
b) Cricketer
c) Hockey Player
d) Actor

Click here to View Answer
Answer a) Politician. Incumbent Speaker of Meghalaya Assembly and former Chief Minister of the state Donkupar Roy died today in Gurgaon. He was 64.

7. Who has crowned Tour de France champion?
a) Egan Bernal
b) Morhan Mathew
c) Mugen Macheal
d) Louis Phaster

Click here to View Answer
Answer a) Egan Bernal . Egan Bernal was crowned as the first Colombian to win the Tour de France and the youngest in more than a century after safely negotiating the 21st and final stage into Paris .

8. CM Anandiben Patel takes oath as Governor of________________.
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Maharastra

Click here to View Answer
Answer c) Uttar Pradesh. Former Gujarat CM Anandiben Patel took oath as Uttar Pradesh Governor on Monday. High Court Chief Justice Govind Mathur administered her the oath at the Raj Bhawan in Lucknow.

9. Which railway zone has introduces new ‘pink coaches’ for women passengers?
a) Souther Railway
b) Southern Eastern Railway
c) Northern Eastern Railway
d) Northeast Frontier Railway

Click here to View Answer
Answer d) Northeast Frontier Railway. Indian Railways’Northeast Frontier Railway zone has started a unique initiative to earmark a special portion of the SLR coach with pink colour. This is done to specially help the women passengers with better safety and security.

10. Apple.Inc headquarter is situated in___________.
a) Canada
b) Switzerland
c) California
d) Brazil

Click here to View Answer
Answer c) California. Apple announced the acquisition of chip-maker Intel’s smartphone modem business for $1 billion. There are around 2,200 Intel employees will join Apple along with intellectual property.

Leave a Comment