Current Affairs Quiz – July 23 2019

Current Affairs Quiz – July 23 2019

1. Who has been appointed as next Vice Chief of Indian Army?
a) Manoj Mukund Naravane
b) Pankaj Adwani
c) Nawab Siddique
d) Vijender Singh Malhotra

Click here to View Answer
Answer a) Manoj Mukund Naravane . In a major rejig in Indian Army, Eastern Army Commander Lt Gen Manoj Mukund Naravane has been appointed as next vice-chief of armed force. He will succeed Lt Gen D Anbu who is set to retire on 31 August 2019.

2. Who has been elected as UK Prime Minister?
a) Mathew Carlson
b) John Steffin
c) Rabeal Caralyn
d) Boris Johnson

Click here to View Answer
Answer d) Boris Johnson .Boris Johnson was elected as the leader of Britain’s governing Conservative Party and the country’s next Prime Minister.

3. Who has been appointed as the new governor of Gujarat?
a) Ram Gopal
b) Karambir Singh
c) KJ Kumar
d) Acharya Devvrat

Click here to View Answer
Answer d) Acharya Devvrat. Acharya Devvrat, 60, sworn in as the new governor of Gujarat on July 22. Gujarat high court’s acting chief justice Anant S Dave administered the oath of office at the Raj Bhavan on 22 July.

4. Indian Navy commissions fifth Dornier Aircraft Squadron in ____________.
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Coimbatore
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer d) Chennai. Indian Naval Air Squadron (INAS) 313 It is the fifth Dornier aircraft squadron commissioned into the Indian Navy by Admiral Karambir Singh, PVSM AVSM ADC Chief of the Naval Staff. The ceremony held at Naval Air Enclave, Meenambakkam.

5. According to TOI, Which state has topped in ATM frauds?
a) Maharastra
b) Delhi
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer a) Maharastra. Maharashtra reported 233 cases of ATM fraud in 2018-19, the highest in the entire country, Reserve Bank Of India (RBI) data, accessed by TOI, revealed. The data showed that Delhi grabbed the second spot with 179 cases, followed by Tamil Nadu with 147 cases of ATM fraud.

6. Governor of Himachal Pradesh is ____________.
a) Punagh Seiyand
b) Kalraj Mishra
c) Raj Kapoor
d) Latha Mukherjee

Click here to View Answer
Answer b) Kalraj Mishra. Former Union Minister Kalraj Mishra on Monday took oath as the new Governor of Himachal Pradesh in Shimla. The 78-year-old succeeded Acharya Devvrat after Devvrat was appointed as the new Governor of Gujarat.

7. International Atomic Energy Agency headquarter is situated at__________.
a) Australia
b) Vietnam
c) Austria
d) Sweden

Click here to View Answer
Answer c) Austria. He has led the International Atomic Energy Agency (IAEA) since 2009, and was due to step down in March because of an unspecified illness.

8. Adam Peaty wins 100m breaststroke world title for 3rd time, is associated with_________.
a) Shooting
b) Wrestling
c) Swimming
d) Boxing

Click here to View Answer
Answer c) Swimming. British swimmer Adam Peaty has won the 100m breaststroke world title for the third time with his victory at the World Aquatics Championships in Gwangju, South Korea.

9. 21st Commonwealth Championships is held at____________.
a) Sambalpur
b) Puri
c) Cuttack
d) Bhubaneshwar

Click here to View Answer
Answer c) Cuttack. In Table Tennis, hosts India completed a clean sweep, claiming all the seven gold medals at the 21st Commonwealth Championships, in Cuttack.

10. Newport Title is related to ____________.
a) Tennis
b) Cricket
c) Table Tennis
d) Basketball

Click here to View Answer
Answer a) Tennis. John Isner lived up to his top seed status at the Hall of Fame Open, becoming the first player to win four titles in Newport with a 7-6(2), 6-3 win over seventh-seeded Kazakh Alexander Bublik.

Leave a Comment