Current Affairs Quiz – July 16 2019

Current Affairs Quiz – July 16 2019

1. Sharath Kamal voted IOC Sportsperson of the Year,is associated with__________.
a) Cricket
b) Tennis
c) Badminton
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer b) Tennis. Sharath Kamal is a professional table tennis player from Tamil Nadu, India.

2. The Golden Jubilee Edition of International Film Festival of India (IFFI) 2019 is held at_______.
a) Mumbai
b) Chennai
c) New Delhi
d) Goa

Click here to View Answer
Answer d) Goa. The Golden Jubilee Edition of International Film Festival of India (IFFI) has been scheduled to be held from 20-28 November 2019 in Panaji, Goa.

3. Vinesh Phogat wins gold medal at Yasar Dogu International, is associated with___________.
a) Cricket
b) Tennis
c) Badminton
d) Wrestling

Click here to View Answer
Answer d) Wrestling. India women wrestler Vinesh Phogat has defeated Russia’s Ekaterina Poleshchuk and won gold at Yasar Dogu International in the 53kg category.

4. Spektr-RG Telescope was launched by______.
a) Russia
b) China
c) Japan
d) USA

Click here to View Answer
Answer a) Russia. Russia launched a Powerful X-ray space telescope called Spektr-RG from cosmodrome in Baikonur, Kazakhstan, in a joint project with Germany. The launch of telescope was originally scheduled for 21 June 2019 but was postponed twice because of a battery problem.

5. Who has been named as the interim coach of the USA cricket team?
a) Rahul Dravid
b) Kapil Dev
c) Kiran More
d) Brain Lara

Click here to View Answer
Answer c) Kiran More. Kiran More, the former Indian wicketkeeper-batsman, has been named as the interim coach of the USA cricket team.

6. French national day is also known as______________.
a) Paname Day
b) Vilakas Day
c) Bastille Day
d) Love Day

Click here to View Answer
Answer c) Bastille Day. Bastille Day is the French national day and the most important bank holiday in France! Setting the storming of the Bastille in 1789 as an essential part of the French History.

7. Which country will host 2020 session of World Heritage Committee?
a) Japan
b) China
c) Mexico
d) Argentina

Click here to View Answer
Answer b) China. The city of Fuzhou (China) will host the next session of the World Heritage Committee in 2020. This decision concluded the work of the 43rd session of the World Heritage Committee, meeting in Baku since 30 June.

8. French national day is celebrated on__________.
a) July 02
b) July 07
c) July 14
d) July 18

Click here to View Answer
Answer c) July 14. Celebrated on July, 14, Bastille Day is the French national day and the most important bank holiday in France!

9. Spektr-RG is alsoknown as__________.
a) Russian Bubble
b) Black Panther
c) Roscomos
d) Russian Hubble

Click here to View Answer
Answer d) Russian Hubble. It is launched to observe black holes, neutron stars and magnetic fields. It is a space observatory that intends to replace Spektr-R, known as the Russian Hubble.

10. International Shooting Sport Federation (ISSF) 2019 Junior World Cup is held at___________.
a) Sweden
b) Canada
c) California
d) Germany

Click here to View Answer
Answer d) Germany. India bagged two Gold and one Silver medal in the Women’s 10-metre Air Rifle event at the International Shooting Sport Federation (ISSF) Junior World Cup in Suhl, Germany.

Leave a Comment