Current Affairs Quiz – July 14 2019

Current Affairs Quiz – July 14 2019

1. Disgusting Food Museum is located in ___________.
a) Norway
b) Argentina
c) Mexicon
d) Sweden

Click here to View Answer
Answer d) Sweden. Disgusting Food Museum in Sweden has a display of “bizarre looking and smelling” food items. It features 80 foods from around the world, including frog smoothies from Peru, fruit bat soup, Iceland’s shark meat and more.

2. Sathiyan, Amalraj won India’s 1st ever medal at Australian Open, is associated with____________.
a) Tennis
b) Table Tennis
c) Badminton
d) Cricket

Click here to View Answer
Answer a) Tennis. Indian table tennis players G Sathiyan and Anthony Amalraj won India its first-ever medal at the World Tour Platinum Australian Open after claiming the bronze medal in the men’s doubles competition.

3. Nagarkirtan won Best Feature Film award at SAARC film festival, is associated with ___________ language.
a) Hindi
b) Urudu
c) Bengali
d) Marathi

Click here to View Answer
Answer c) Bengali. Director Kaushik Ganguly’s Bengali outing Nagarkirtan, has won big at prestigious 2019’s SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) film festival, bagging 4 awards in total, including Best Feature Film.

4. Fernando Corbató is passed away at 93, is associated with___________.
a) Radio Inventor
b) Password Inventor
c) Guitarist
d) Car Racer

Click here to View Answer
Answer b) Password Inventor. US-born Fernando José “Corby” Corbató, credited with inventing the computer password, passed away in Massachusetts at the age of 93.

5. Agri-Business Incubation Centre started in______________.
a) Chhattisgarh
b) kerala
c) Karnataka
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer a) Chhattisgarh. An Agri Business Incubation Centre has started in Chhattisgarh. The centre has been set up by the Union Agriculture Ministry in Indira Gandhi Agriculture University of Raipur.

6. Which state became the first state in India to ensure the conservation of water ?
a) Manipur
b) Madhya Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Meghalaya

Click here to View Answer
Answer d) Meghalaya. Meghalaya became the first state in India to ensure the conservation of water and have own water policy following a nod given by the State Cabinet.

7. According to RBI survey, Which city is the most affordable city for homebuyers?
a) Pune
b) Jaipur
c) Bhubaneswar
d) Madurai

Click here to View Answer
Answer c) Bhubaneswar . Bhubaneswar remains the most affordable city for homebuyers, while Mumbai remains the least affordable one in India. This was revealed in a survey report published by the Reserve Bank of India.

8. According to RBI survey, Which city is the worst affordable city for homebuyers?
a) Ahmedabad
b) Mumbai
c) Lucknow
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

9. Retail inflation rises ________ in June due to costlier food products.
a) 2.19%
b) 2.49%
c) 3.18%
d) 4.39%

Click here to View Answer
Answer c) 3.18%. India’s retail inflation hit a eight-month high in June on higher food prices, but stayed below the central bank’s target, potentially giving it room for a further interest rate easing to boost slowing growth.

10. Ajay Singh Won Gold and Creates New Commonwealth Record, is associated with_____________.
a) Weightlifter
b) Wrestling
c) Shooting
d) Boxing

Click here to View Answer
Answer a) Weightlifter. Indian weightlifter Ajay Singh Friday created a new Commonwealth record in the clean and jerk category en route to a gold medal at the Commonwealth Championships.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment