Current Affairs Quiz – July 09 2019

Current Affairs Quiz – July 09 2019

1. Mirabai Chanu won a gold medal on the opening day of the Commonwealth Championship, is associated with__________.
a) Swimming
b) Wrestling
c) Shooting
d) Weightlifting

Click here to View Answer
Answer d) Weightlifting. Former world champion Mirabai Chanu won a gold medal on the opening day of the Commonwealth Weightlifting Championship.

2. Who has been appointed as head of EV business of Hero MotoCorp?
a) Rajat Bhargava
b) Simon Parupali
c) Vedant Krishnamurthy
d) Amar Nath

Click here to View Answer
Answer a) Rajat Bhargava. India’s largest two-wheeler maker Hero MotoCorp on Tuesday appointed Rajat Bhargava as the head of its new ‘Emerging Mobility’ business unit.

3. Which cricketer has become 2nd Indian cricketer after Sachin to play 350 ODIs?
a) Rohit Sharma
b) Hardik Pandya
c) MS Dhoni
d) Virat Kholi

Click here to View Answer
Answer c) MS Dhoni. Former Team India captain MS Dhoni on Tuesday became the second Indian cricketer after Sachin Tendulkar to play 350 matches in ODI cricket.

4. Who has been appointed as new Indian brand ambassador for REEBOK?
a) Anushka Shama
b) Katrina Kaif
c) Saif Ali Khan
d) Ponam Kapoor

Click here to View Answer
Answer b) Katrina Kaif. Leading fitness brand Reebok, which boasts of global assets like Victoria Beckham has announced Bollywood actor and wellness enthusiast, Katrina Kaif, as their new Indian brand ambassador.

5. Vinesh Phogat , Divya Kakran won gold at Grand Prix of Spain, are associated with_____________.
a) Swimming
b) Wrestling
c) Shooting
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Wrestling. At the Grand Prix of Spain Women’s Wrestling India’s top wrestler Vinesh Phogat won her 1st gold medal after shifting to 53kg category and Divya Kakran claimed top honours in 68kg category in Madrid, Spain.

6. Among the following countries, which country PM is Kyriakos Mitsotakis ?
a) Netherland
b) Sweden
c) Mexico
d) Greece

Click here to View Answer
Answer d) Greece. Greece’s new conservative Prime Minister Kyriakos Mitsotakis was sworn in after a sweeping election victory.

7. Who has been appointed as head of cricket at National Cricket Academy?
a) Rahul Dravid
b) Sachin Tendulkar
c) Sanjay Manjrekar
d) Saurav Ganguly

Click here to View Answer
Answer a) Rahul Dravid. Former India captain Rahul Dravid has been appointed as Head of Cricket at the National Cricket Academy (NCA), the BCCI has announced.

8. Utkarsh 2022 is launched by___________.
a) RBI
b) Reliance Jio
c) Air Force
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) RBI. This medium term strategy — named Utkarsh 2022 — is in line with the global central banks’ plan to strengthen the regulatory and supervisory mechanism, sources aware of the board meeting told The Hindu.

9. Ascendas-Singbridge is a____________ -based company.
a) Iceland
b) Norway
c) Singapore
d) Uruguay

Click here to View Answer
Answer c) Singapore. Singapore-based investor CapitaLand Ltd on Sunday said it has completed the purchase of Temasek Holdings-owned Ascendas-Singbridge Pte. Ltd.

10. Who has been appointed as country manager for India for LinkedIn?
a) Lenin Martin
b) Smrithi Sathyan
c) Meghna Poshin
d) Ashutosh Gupta

Click here to View Answer
Answer d) Ashutosh Gupta. Microsoft-owned social networking site for professionals, LinkedIn, has appointed Ashutosh Gupta as the new country manager for India operations.

11. Catholic Syrian Bank headquarter is situated in_________.
a) Tanjavur
b) Thrissur
c) Secundarabad
d) Pune

Click here to View Answer
Answer b) Thrissur. Kerala-based private lender CSB Bank, earlier known as The Catholic Syrian Bank Ltd, is set to file its draft initial public offering (IPO) papers, said two people aware of the development.

About the author

Vignesh

Vignesh Sathyan is the Founder of Day Today GK, a portal that helps Aspirants who are preparing for Competitive Exams.

You can reach him at sathyan@daytodaygk.com

Leave a Comment