Current Affairs Quiz – January 31′ 2017

1.which actress appointed as a appointed ambassador of Swachh Bharat campaign?
a) Priyanka chopra
b) Deepika padukone
c) Sonam kapoor
d) Anushka Sharma

Click here to View Answer
Answer d) Anushka Sharma
Anushka Sharma has been chosen to be the face of PM Modi’s initiative, the Swach Bharat Abhiyaan along with Mr Amitabh Bachchan for the same.

2.When is the Raising Day of National Disaster Response Force (NDFR) observed?
a) January 29
b) January 31
c) February 1
d) January 28

Click here to View Answer
Answer b) January 31
The 12th Raising Day of National Disaster Response Force(NDFR) is celebrated January 31, 2017 .

3.What is the name of the online Platform launched by the Income Tax Department (ITD) on January 31 to analyze deposits made during the demonetisation period?
a) Operation Knockout
b) Operation Demonetized Money
c) Operation Black Money
d) Operation Clean Money

Click here to View Answer
Answer d) Operation Clean Money
Income Tax Department (ITD) lead by ‎Sushil Chandra has launched Operation Clean Money on January 31, 2017 to verify the cash deposited in the banks during November 9th to December 30th 2016.

4.Who has been appointed as President of Table Tennis Federation of India –
a) Dushyant Chautala
b) Vikram Lamaye
c) Vinod Rai
d) Rahul Johri

Click here to View Answer
Answer a) Dushyant Chautala
Dushyant Chautala was elected as president of the Table Tennis Federation of India (TTFI) at the annual general body meeting held at Gurugram. M.P. Singh and Arun Kumar Banerjee will be the new secretary general and treasurer respectively.

5.Which state Govt Approves Amending Laws to Lift Ban on Kambala & Bullock Cart Race?
a) West Bengal
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka
The Karnataka government has decided to amend laws legalising Kambala, a traditional annual buffalo race held in Mangalore and Udupi.

6.Who has been appointed as the new chief of Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
a) Ramachandra Guha
b) Diana Edulji
c) Vinod Rai
d) Vikram Limaye

Click here to View Answer
Answer c) Vinod Rai
Vinod Rai, the former Comptroller and Auditor General of India (CAG), has been appointed as the new chief of Board of Control for Cricket in India (BCCI) by the Supreme Court of India (SCI).

7.Who has won Kolkata men’s half marathon?
a) Biswanath Pal
b) Abul Hossain
c) Sourabh Roy
d) Vikas Sen

Click here to View Answer
Answer b) Abul Hossain
Siliguri lad Abul Hossain won the Kolkata Marathon as amateur runners from north Bengal and Northeast India dominated the first edition of the meet.

8.Who has won Kolkata women’s half marathon?
a) Seema Garg
b) Divyanka Shetty
c) Kirti Pal
d) Mangali Tamang

Click here to View Answer
Answer d) Mangali Tamang

9.UN has appointed ____ as india goodwill ambassador for sustainable development goals.
a) Ashok amritraj
b) Priyanka Chopra
c) Rajesh Sabharwal
d) Rajendra Shinde

Click here to View Answer
Answer a) Ashok amritraj

10.Which is the world’s first country to stop investing in fossil fuels?
a) Denmark
b) Ireland
c) Iceland
d) Sweden

Click here to View Answer
Answer b) Ireland

11.Which city has set up Personal Status and Inheritance Court for non Muslims?
a) Abu Dhabi
b) Muscat
c) Dubai
d) Damascus

Click here to View Answer
Answer a) Abu Dhabi

12.The cab hailing firm Uber has launched its two-wheeler aggregation service UberMOTO in which city ?
a) Mysuru
b) Bangalore
c) Chennai
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer d) Hyderabad
Cab-hailing firm Uber has launched two-wheeler aggregation service UberMOTO in Hyderabad. The firm, which has signed an agreement with the Hyderabad Metro Rail Ltd recently, formally launched the services.

Leave a Comment