Current Affairs Quiz – January 18 2022

Current Affairs Quiz – January 18 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2022for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – January 18 2022

1. Who has been appointed as the new chairman of the Apparel Export Promotion Council, AEPC?
a) Kumar Mishra
b) Narendra Kumar Goenka
c) Vishwajith Krishnan
d) Govinda Narayanan KS

Click here to View Answer
Answer b) Narendra Kumar Goenka

2. Who is Maya Angelou?
a) Scientist
b) Poet
c) Actor
d) Politician

Click here to View Answer
Answer b) Poet. The US Treasury has minted coins featuring poet Maya Angelou – the first black woman ever featured on the US 25-cent coin known as a quarter

3. Toshiki Kaifu, who passed away recently, was the Former Prime Minister of _____________.
a) South Korea
b) North Korea
c) Japan
d) China

Click here to View Answer
Answer c) Japan

4. The venue for 2022 International Folk Art Festival is ____________.
a) Dubai
b) Delhi
c) New York
d) Singapore

Click here to View Answer
Answer a) Dubai. Lavni artist from Maharashtra, Sumit Bhale of Fulbari taluka has won a gold medal

5. Ibrahim Boubacar Keita, who passed away recently, was the Former President of _____________.
a) Mali
b) Cambodia
c) Japan
d) China

Click here to View Answer
Answer a) Mali

6. Who claimed the 2022 Sydney Tennis Classic Title?
a) Andy Murray
b) Rafael Nadal
c) Aslan Karatsev
d) Grigor Dimitrov

Click here to View Answer
Answer c) Aslan Karatsev

7. Shanti Devi, who passed away recently, was a/an __________.
a) Social Worker
b) Singer
c) Dancer
d) Sports Person

Click here to View Answer
Answer a) Social Worker

8. Narayan Debnath, who passed away recently, was a/an __________.
a) Cartoonist
b) Singer
c) Dancer
d) Cricketer

Click here to View Answer
Answer a) Cartoonist

9. Who has been appointed as next Vice Chief of Army Staff?
a) Lt Gen Arun Sharma
b) Lt Gen Manoj Pande
c) Lt Gen Shankar Rajan
d) Lt Gen Samuel Patrick

Click here to View Answer
Answer a) Lt Gen Manoj Pande

10. Who has been appointed as the Chairman & Managing Director of Air India?
a) Lavanya Gopal
b) Venushashtri
c) Vikram Dev Dutt
d) Dhayalan G

Click here to View Answer
Answer c) Vikram Dev Dutt

Leave a Comment