Current Affairs Quiz – February 26 to 28 2022

Current Affairs Quiz – February 26 to 28 2022

Current Affairs Quiz – February 26 to 28 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .


1. National Protein Day is observed on __________.
a) February 25
b) February 26
c) February 27
d) February 28

Click here to View Answer
Answer c) February 27. This year’s theme of India Protein Day is ‘Food Futurism’.

2. World NGO Day is celebrated every year on ____________.
a) February 25
b) February 26
c) February 27
d) February 28

Click here to View Answer
Answer c) February 27.

3. ____________ has partnered with the International Air Transport Association (IATA) to launch a payment platform for the airline industry in India.
a) JP Morgan
b) Standard Chartered
c) Morgan Stanley
d) Goldman Sachs

Click here to View Answer
Answer b) Standard Chartered.

4. Who won gold at Singapore Weightlifting International?
a) Mirabai Chanu
b) Anitha Shakthivel
c) Suganya Singh
d) Ramya Reddy

Click here to View Answer
Answer a) Mirabai Chanu

5. “EX DHARMA GUARDIAN-2022” is a joint military exercise between India and ___________.
a) Russia
b) China
c) Japan
d) USA

Click here to View Answer
Answer c) Japan.

6. According to International IP Index 2022, India ranked ___________.
a) 40th
b) 43rd
c) 46th
d) 49th

Click here to View Answer
Answer b) 43rd.

7. _________ became the first country in the world that has authorized the use of a plant-based COVID-19 vaccine.
a) Germany
b) Canada
c) Italy
d) France

Click here to View Answer
Answer b) Canada.

8. India’s first’ e-waste eco-park will be set up in _______.
a) Chennai
b) Delhi
c) Mumbai
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer b) Delhi.

9. Who has been named as first woman Chief of SEBI?
a) Madhabi Puri Buch
b) TS Priya
c) Pavithra Subramaniyan
d) Nisha Ramanarayanan

Click here to View Answer
Answer a) Madhabi Puri Buch

10. Polio National Immunization Day 2022 is observed on _________.
a) February 25
b) February 26
c) February 27
d) February 28

Click here to View Answer
Answer c) February 27.

11. National Science Day is observed on __________.
a) February 25
b) February 26
c) February 27
d) February 28

Click here to View Answer
Answer d) February 28. The National Science Day theme for 2022: ‘Integrated Approach in S&T for Sustainable Future’.

12. Rare Disease Day is observed on _________.
a) February 25
b) February 26
c) February 27
d) February 28

Click here to View Answer
Answer d) February 28.

13. Who won Mexican Open 2022 Title?
a) Cameron Norrie
b) Rafael Nadal
c) Dan Evans
d) Sebastian Korda

Click here to View Answer
Answer b) Rafael Nadal.

Leave a Comment