Current Affairs Quiz – February 08 & 09 2022

Current Affairs Quiz – February 08 & 09 2022

Current Affairs Quiz – February 08 & 09 2022. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .


1. ____________ has partnered with Airtel Payments Bank to offer cyber insurance to customers of the bank.
a) ICICI Lombard General Insurance
b) Kotak Mahindra General Insurance Company
c) Royal Sundaram Genral Insurance Company
d) Cholamandalam MS Genral Insurance Company

Click here to View Answer
Answer a) ICICI Lombard General Insurance.

2. China defeated __________ to win the AFC Women’s Asian Cup India 2022 final title.
a) India
b) Russia
c) Sri Lanka
d) South Korea

Click here to View Answer
Answer d) South Korea.

3. Who has been named as the director of Vikram Sarabhai Space Centre?
a) Dr T Venkateshwaran
b) Dr S Unnikrishnan Nair
c) Dr Krishnamaacharya Naidu
d) Dr Vikas Khurana

Click here to View Answer
Answer b) Dr S Unnikrishnan Nair.

4. Ibrahim Sutar, who passed away, was a/an ___________.
a) Politician
b) Journalist
c) Social Worker
d) Actor

Click here to View Answer
Answer c) Social Worker. Padma Shri awardee and social worker, Ibrahim Sutar has passed away in Karnataka following a cardiac arrest. Fondly referred to as the “Kabir of Kannada”.

5. Safer Internet Day is observed every year on __________.
a) February 07
b) February 08
c) February 09
d) February 10

Click here to View Answer
Answer b) February 08. This year marks the 19th edition of Safer Internet Day with actions taking place right across the globe. This year, the occasion is being marked under the theme ‘Together for a better internet’.

6. Who has been named as the brand ambassador of Uttarakhand 2022?
a) Shah Rukh Khan
b) Akshay Kumar
c) Salman Khan
d) Aamir Khan

Click here to View Answer
Answer b) Akshay Kumar.

7. __________ has signed an MoU with Karnataka State Rural Livelihood Promotion Society (KSRLPS) to support the growth of women entrepreneurs.
a) Flipkart
b) Amazon India
c) Snapdeal
d) Tata Sons

Click here to View Answer
Answer b) Amazon India. Amazon India will launch ‘Sanjeevini-KSRLPS’ in its platform and extend benefits of the ‘Saheli’.

8. Government of _________ has signed an MoU with the Social Alpha’s Energy Lab – “Clean Energy International Incubation Centre (CEIIC)”.
a) Karnataka
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer c) Kerala.

9. RBI observes Financial Literacy week 2022 on February _________.
a) 10 to 14
b) 12 to 16
c) 14 to 18
c) 16 to 20

Click here to View Answer
Answer c) 14 to 18. The theme of Financial Literacy week 2022 is: “Go Digital, Go Secure”.

10. Kanchoth festival is celebrated annually in _____________.
a) Jammu and Kashmir
b) Karnataka
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Jammu and Kashmir. Kanchoth festival is mainly by the Nag followers.

Leave a Comment